De Tuinroute, één van de mooiste autoroutes

De Tuinroute, één van de mooiste autoroutes

De Tuinroute, één van de mooiste autoroutes

Op 28 September 2018.

De Tuinroute is één van Zuid-Afrika’s mooiste autoroutes. Deze route van een kleine 700 kilometer brengt je naar de meest geweldige plekken aan de zuidkust. De Tuinroute ligt grofweg tussen de grote steden Kaapstad en Port Elizabeth. Na een paar dagen Kaapstad ontdekt te hebben is de Tuinroute een ideaal vervolg van een rondreis.

De eerste plaats die een tussenstop waard is, is Hermanus. Dit stadje staat ook wel bekend als de walvishoofdstad van de wereld. Op weinig andere plekken kun je zo goed walvissen spotten als in Hermanus. De walvissen zijn zelfs vanaf de kust met een verrekijker te bewonderen. Een omroeper aan de kust wijst je op walvissen die boven het wateroppervlak uitkomen. Wanneer je deze prachtige zeedieren van dichterbij wilt bekijken kun je mee met een ‘Whale Whatching’ boottocht, een unieke ervaring!

Waar Hermanus een walvishoofdstad is, is Gansbaai een haaienhoofdstad. Dit plaatsje is wereldberoemd vanwege de uitstekende mogelijkheden als het gaat om kooiduiken met witte haaien. In een veilige kooi word je te water gelaten, waarna witte haaien om de kooi heen beginnen te zwemmen. Dit vereist stalen zenuwen!

Na een adrenailinekick in Gansbaai kun je Swellendam tot rust komen. Dit plaatsje in een leuke tussenstop omdat het één van de oudste steden van Zuid-Afrika is. Het is liefelijk stadje waar een oase van rust heerst.

Ik blijf even in de ‘hoofdstad modus’, want Oudtshoorn is een echte struisvogelhoofdstad. Je vindt hier talloze struisvogelboerderijen. Bezoek één van deze boerderijen waarbij je de struisvogels kunt voeren en op eieren kunt staan (ja je leest het goed). De eieren van struisvogels zijn zo sterk dat wanneer mensen erop gaan staan deze niet zullen breken.

Het stadje Knysna ligt ongeveer op de helft van de Tuinroute. Knysna is vroeger groot geworden door de handel in goud en hout. Tegenwoordig is Knysna een leuke toeristenplaats met fijne winkel- en eetgelegenheden, zoals op Waterfront. Het hoogtepunt van de stad is de Knysna Lagoon.

Next destination: Tsitsikamma. Dit is de avontuurlijkste stad van Zuid-Afrika. De meest in het oog springende activiteit is de Bloukransbrug van 216 meter. Dit is de hoogste bungeejump locatie ter wereld! Het is een droom voor iedere adrenaline kicker! Is bungeejumpen net iets te avontuurlijk voor jou? Geen punt. Tsitsikamma kent twee fantastische zipline parken, je kunt een mooie kajaktocht maken over de Storms River, maar ook wandelroutes lopen door de ongerepte natuur.

Port Elizabeth is het eindpunt van de Tuinroute en vormt een heerlijk rustpunt tijdens een rondreis. Deze grote stad heeft als bijnaam ‘The Friendly City’ en kent vele mooie stranden. Port Elizabeth heeft eigenlijk alle ingrediënten in huis voor een paar fijne stranddagen. Deze vriendelijke stad is daarnaast een toegangspoort voor het Addo Elephant Park. Dit malariavrije park is een lust voor iedere natuurliefhebber. Je maakt hier safari’s waarbij je de Big Seven kunt zien! Naast de traditionele Big Five kun je naast de leeuw, buffel, luipaard, olifant en neushoorn hier ook de witte haai en de walvis zien.

Ben je enthousiast geworden over al het moois aan deze autoroute? Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw ultieme roadtrip!