Zuid-Afrika Compleet

Het beste van Noord & Zuid

1 Aankomst Kaapstad Vlucht

Afhankelijk van de aankomsttijd van je vlucht haal je meteen de huurauto op of regelen wij de transfer voor je van de luchthaven naar het eerste hotel.

2 - 4 Kaapstad km

Bij de start van deze rondreis heb je uitgebreid de tijd om te genieten van Kaapstad. Deze indrukwekkende stad kent vele hoogtepunten. Wat dacht je van een bezoek aan de Tafelberg, een excursie naar Robbeneiland en vergeet ook het gezellige havendistrict van V&A Waterfront niet. Daarnaast is het de moeite waard om een dag te reserveren voor een bezoek aan het Kaaps Schiereiland. Met een huurauto ontdek je vele mooie plekjes, zoals de pinguïns bij Boulders Beach, Kaap de Goede hoop en de mooie kustroute Chapman’s Peak drive.

5 Kaapstad - Hermanus 120 km

Je verlaat het prachtige Kaapstad voor de stad van de walvissen, Hermanus. Een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Je kunt vanaf het strand de dieren al spotten, maar wanneer je de walvissen van nog dichterbij wilt bekijken kun je aan boord gaan van een excursieboot.

6 Hermanus - Stellenbosch/ Franschhoek 97 km

Het achterland van Kaapstad is een lust voor elke wijnliefhebber. Wijngaarden en schattige wijnboerderijen wisselen elkaar af in dit prachtige gebied.

7 Stellenbosch/ Franschhoek 0 km

Maak van dit bezoek gebruik om de lekkerste wijnen te proeven. Geen wijnliefhebber, geen punt, want de landschappen zijn hier ronduit indrukwekkend om te bezichtigen! Leuk om dit met een huurfiets te doen! Bovendien zijn de plaatsjes Stellenbosch en Franschhoek zeker een bezoek waard, ook al ben je geen wijnliefhebber. Een bezoek aan Stellenbosch is niet compleet als je Oom Samie Se Winkel niet bezocht hebt en in Franschhoek kun je heerlijk genieten van een chocolade proeverij bij Huguenot Fine Chocolates.

8 Stellenbosch/ Franschhoek - Durban Vlucht

In minder dan een uur rijd je naar de luchthaven van Kaapstad. Je levert hier de huurauto in en vliegt in ongeveer 2 uur naar Durban. Daar staat een andere auto op je te wachten en je rijdt in een half uurtje naar je strandhotel in de omgeving van Durban.

9 Durban - St. Lucia 224 km

Vanuit Durban reis je naar St. Lucia. In dit dorpje staat het spotten van nijlpaarden en krokodillen centraal. In het natuurgebied naast dit dorp kun je een fantastische boottocht maken waarbij je deze dieren in het wild ziet.

10 St. Lucia - Hluhluwe NP 80 km

Vandaag ga je op weg naar het zusje van het Kruger Park. In dit heuvelachtige park met prachtige begroeiing vind je niet alleen de Big Five, maar ook andere wilde dieren zoals krokodillen, nijlpaarden en giraffen. Hluhluwe staat met name bekend om zijn grote populatie zwarte en witte neushoorns.

11 Hluhluwe NP 0 km

Vandaag ga je dieren spotten. Je kunt natuurlijk zelf door het park rijden op zoek naar de Big Five, maar wat dacht je van een safari onder leiding van een gids die je van alles kan vertellen over de dieren en hun leefomgeving?

12 Hluhluwe NP - eSwatini 240 km

Na het passeren van de grens met eSwatini (het vroegere Swaziland) is het tijd om je onder te dompelen in de cultuur van de bevolking van eSwatini . Deze bevolking laat er bijzondere tradities op na. Breng een bezoek aan een cultural village of bezoek een van de kleurrijke markten.

13 eSwatini - Hazyview 299 km

Vandaag verlaat je eSwatini alweer. Na de grenscontrole rijd je door het Krugerpark naar Hazyview, gelegen aan de rand van het Krugerpark. Hazyview is een goede uitvalsbasis voor het rijden van de panoramaroute of het bezoeken van de Big Five in het Krugerpark.

14 Hazyview 0 km

Vandaag heb je de hele dag de tijd om de prachtige panorama route te rijden. Bij de Blyde River Canyon kom je terecht in een omgeving die je aan de Grand Canyon in Amerika zal doen denken. Bezoek de prachtige natuurverschijnselen bij Bourkes Luck Potholes, de Drie Rondavels en Gods Window.

15 Hazyview - Krugerpark 122 km

Voor velen het hoogtepunt van de rondreis, het Kruger Park. Ga met een ranger het park in en ontdek het beroemdste wildpark ter wereld.

16 Krugerpark 0 km

Ga zelf op avontuur met je huurauto of laat je rijden door een chauffeur die tevens je gids is en je van alles kan vertellen. Spot jij de ‘Big Five’ tijdens de safari? In het Kruger Park maak je de grootste kans om ze alle vijf te spotten!

17 Vertrek Johannesburg Vlucht

Een lange rit van circa 6 uur terug naar de luchthaven van Johannesburg. Je rondreis zit er helaas op. Je levert de huurauto in en in het vliegtuig kun je lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt.

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Combineer de kustlijn, de natuur en wildparken

Zuid-Afrika op haar best!

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know