Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Insider tips - Out of the Box

Insider tips - Out of the Box

Insider tips - Out of the Box

Op 24 January 2019.

Natuurlijk mag een boottocht door de Milford of Doubtful Sound en een bezoek aan Tongariro en het Abel Tasman Park niet ontbreken tijdens je rondreis door Nieuw Zeeland. Maar wil je ook dingen doen waar nauwelijks toeristen op af komen en die zeker de moeite waard zijn? ‘Think out of the box’ en plan ook een aantal activiteiten waar ‘massatoerisme’ is het verboden woord.

Wandelen bij Wharariki Beach
Wharariki Beach behoort tot één van de mooiste stranden van Nieuw-Zeeland. Wharariki Beach ligt bij de Golden Bay en is het noordelijkste puntje van het Zuidereiland. Soms lijkt dit strand wel een woestijn, want het is er zó ongerept. Het strand heeft iets magisch door de unieke rotsformaties die vlak voor de kust in zee liggen, de verborgen grotten en de zeehonden die hier met enige regelmaat worden gespot. Wharariki Beach ligt ver van de bewoonde wereld en het lijkt dan ook alsof je hier aan het einde van de wereld bent!

Fietsen in Central Otago
Fietsen, wij Nederlanders houden ervan. Dat je in Nieuw Zeeland goed kunt wandelen is geen verrassing. Maar fietsen is wat minder populair hier, en dat is zonde, want ook met de fiets is hier veel moois te ontdekken. Een echte aanrader is de Otago Central Rail Trail. Je volgt een oude spoorlijn over bruggen en door fantastische natuurgebieden. Ook leuk: fietsen door de wijnvelden van Marlborough!

Glowworm Caves
Het plaatsje Te Anau staat bekend als de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan zowel de Milford en Doubtful Sound en ook het Fiordland National Park. Wat veel mensen niet weten is dat je hier zeer bijzondere grotten kunt bekijken, dit zijn de zogeheten Glowworm Caves. Ontelbare gloeiwormpjes verlichten de donkere grotten op een magische manier. Met een boottocht door deze grotten beleef je echt iets unieks, want dit soort grotten komen vrijwel nergens anders ter wereld voor!

Pancake Rocks
Nabij het plaatsje Punakaiki, in het Papaoa National Park, liggen enkele uniek gevormde rotsen. Deze worden de ‘pancake rocks’ genoemd omdat het lijkt alsof een heleboel pannenkoeken op elkaar zijn gestapeld. Door wind- en watererosie zijn de gesteentes door de jaren heen zo gevormd en is het een opvallende geologische verschijning geworden. Je vindt ze aan de oostkust van het Zuidereiland. Zoals wij zeggen,

Spice up your trip en maak je rondreis echt onvergetelijk door bijzondere belevenissen!