Reisverslag Zuid-Afrika

Reisverslag Zuid-Afrika

Reisverslag Zuid-Afrika

Op 05 January 2017.

Zuid-Afrika heeft voor iedereen zo ontzettend veel te bieden! Of je nu de Big Five wilt spotten, stranden wilt verkennen, typische Zuid-Afrikaanse gerechten en wijnen wilt proeven of de kleurrijke bevolking wilt ontmoeten. Het is allemaal mogelijk in dit prachtige land! Ik vertel je graag wat ik allemaal beleefd heb tijdens mijn reis. 

Ik heb één week door Zuid-Afrika gereisd. Daardoor heb ik maar een heel klein stukje van dit bijzondere land kunnen zien, maar het heeft een ontzettend goede indruk bij mij achtergelaten.

Wat heb ik allemaal gezien tijdens deze reis?

De rondreis ben ik begonnen in de wereldstad Johannesburg. Deze stad staat bekend als een ongezellige en minder veilige stad, maar de afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de “wederopbouw” van de stad en aan de veiligheid. Dit is zeer zeker te merken! Er zijn hele gezellige wijken waar je ’s avonds een heerlijk hapje kunt gaan eten, maar overdag is er ook zeker genoeg te beleven. Stap op de Hop On Hop Off bus en je rijdt langs alle hoogtepunten van de binnenstad van Johannesburg. Sla zeker de Neighbourgoods Market en het Apartheidsmuseum niet over. In de stad zijn ook speciale Nelson Mandela-stadswandelingen mogelijk, waarbij u onder andere langs het advocatenkantoor komt van Nelson Mandela. Daar tegenover staat een indrukwekkend monument van hem. Om nog  meer van Nelson Mandela te weten te komen, kun je vanuit Johannesburg een excursie maken naar Soweto. Dit is een stadsdeel van Johannesburg, een Township. Vroeger trok de zwarte bevolking van Zuid-Afrika naar Johannesburg om te werken in de Goudmijnen. Deze mensen werden gehuisvest in de buitenwijken van Johannesburg. Voor degene die zeer geïnteresseerd zijn in het leven van Nelson Mandela een absolute aanrader! Hier heeft Nelson Mandela, tijdens zijn strijd tegen de apartheid, ondergedoken gezeten.


Vanuit Johannesburg heb ik de reis vervolgd naar het o zo mooie Krugerpark, de ‘place to be’ voor het spotten van de Big Five! In nog geen 24 uur heb ik 4 dieren van de Big Five gespot. Geweldig om mee te maken! In 2 game drives heb ik de omgeving van de Kapama River Lodge mogen ontdekken. Met een open jeep en een ranger ben ik op pad gegaan op zoek naar de Big Five. Ik hoefde niet lang te wachten op het spotten van de dieren. Allereerst werd ik verrast voor een groep olifanten, waarna een stuk verderop een kudde buffels op en neer aan het rennen waren. Een giraffe torent met zijn lange nek hoog boven een struikgewas op, en zo werd ik keer op keer verrast door de wonderbaarlijk fauna in deze omgeving! Na een safari kun je ontzettend genieten van de rust en de ruimte, die hier ook te vinden is! De Kapama River Logde is een privéwildpark, in de vijf sterren lodge kom je niets tekort. Dit is een aanrader.

Met een binnenlandse vlucht heb ik een hele andere kant van Zuid-Afrika mogen zien: Kaapstad! Een fantastische stad om te bezoeken. Breng een bezoek aan Waterfront voor de winkels, de restaurants en de clubs. Waterfront ligt mooi gelegen aan een haven met prachtig uitzicht op de Tafelberg. Een excursie aan Robbeneiland mag zeker niet ontbreken, net zoals Kirstenbosch, een prachtige botanische tuin ten oosten van de Tafelberg.

In één weekje tijd heb ik zoveel indrukwekkende dingen mogen aanschouwen. Zuid-Afrika roept mij weer om snel terug te gaan!