Welkom in Kaapstad!

Welkom in Kaapstad!

Welkom in Kaapstad!

Op 07 April 2020.

Misschien niet helemaal het echte Afrika maar wel een hippe stad die westers aandoet en waar je je snel thuisvoelt. Heerlijke guesthouses, prachtige hotels en toprestaurants. Wat de stad extra aantrekkelijk maakt en dat geldt voor het gehele land, is dat het zo goedkoop is. Prijzen die erg laag zijn en voor een diner ben je gemiddeld zo’n € 15,00 kwijt….en dan heb je een goed stuk vlees of een heerlijk verse vis! Bezoek het Victoria en Alfred Waterfront voor een gezellig terras, leuke winkels of voor een lunch of diner!

Wat veel mensen niet weten is dat naast de luxe hotels het grootste gedeelte van Kaapstad uit township bestaat, kleine huisjes met vaak golfplaten daken in de sloppenwijken. Een bezoek aan zo’n township, altijd onder leiding van een local uit de township zelf, is een indrukwekkende tour. Weet dat het geld goed terechtkomt!

Ik hoor je al vragen….”is het dan niet gevaarlijk”? Er heerst armoede en dat betekent dat je gewoon bedachtzaam moet zijn. Stop je telefoon goed weg en loop niet met dure sieraden rond….Overdag merk je sowieso in het centrum en ook in Camps Bay er weinig van en neem ’s avonds gewoon een taxi wanneer je over een wat grotere afstand wil verplaatsen. Ook de Uber rijdt hier en brengt je voor weinig geld naar de gewenste bestemming.

Neem overdag de hop-on-hop-off bus en geniet van de drie lijnen die er zijn. Stap uit bij Bo-Kaap met de gekleurde huisjes en wandel door de wijk…er is altijd wel een opstappunt voor de bus in de buurt.

Er zijn diverse wijken die heel aantrekkelijk zijn zoals bijvoorbeeld de Waterkant maar wie bij het strand wil verblijven kiest het beste voor Camps Bay of Clifton. In Camps Bay vind je vooral op zondagavond veel (vooral lokale) celebrities die genieten van een cocktail en muziek.

Clifton heeft eigenlijk de mooiste stranden welke wat verder van de doorgaande weg zijn gelegen…maar geloof me, het is het wandelingetje waard. Je kunt hier in tegenstelling tot in Camps Bay heerlijk uit de zon liggen. Elk strand trekt een ander publiek….handig om vooraf even te informeren. De kitesurfers moeten naar Muizenberg of Blouwberg strand, de surfstranden van Kaapstad. 

Houd je meer van hiken dan zijn er legio mogelijkheden. Denk aan de beklimming van Lions Head of nog spectaculairder, beklim de Tafelberg via een van de vele routes! Zoek je liever een iets rustiger plek, ga dan naar Kirstenbosch Gardens….verdwalen en relaxen in een prachtige omgeving. Loop over de ‘walk’ die je tussen de boomtoppen laat gaan.

Wanneer dit alles nog niet genoeg is dan raad ik je zeker aan om met de auto een dag het Kaaps schiereiland te bezoeken. Doe dit met de klok mee zodat je altijd aan de oceaankant rijdt, ook gemakkelijk met parkeren.

Begin bij Simon’s town met Boulders Beach waar heel veel pinguins op het strand lopen. Maak een foto bij het wereldberoemde Cape South Point, oftewel ‘Kaap de Goede Hoop’ en geniet hier van de spectaculaire uitzichten vanaf de rotsformaties. Vervolg dan de rit via Chapmans Peak, de mooiste autoroute ter wereld, en maak een stop bij Houtbaai om een boottochtje te maken om de zeeleeuwen te spotten.

Kaapstad…..mijn stad…..en dan hebben we het nog niet eens over alle mogelijkheden in de directe omgeving gehad…..

Heb ik je interesse aangewakkerd, dan laat mij of één van mijn collega’s je bijpraten tijdens een afspraak in één van onze spreekkamers waarbij we je meteen beelden kunnen laten zien van wat je allemaal kunt verwachten. Tot snel!