Johannesburg: is het er veilig?

Johannesburg: is het er veilig?

Johannesburg: is het er veilig?

Op 08 November 2019.

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika. De stad is veelal het startpunt van een rondreis door het noordoosten van Zuid-Afrika. Veel mensen twijfelen of ze na aankomst op de luchthaven van Johannesburg direct doorrijden naar de Drakensbergen of het Krugerpark, óf toch een dag uittrekken om de bezienswaardigheden van Johannesburg te bekijken. Ik snap die twijfel, want Johannesburg heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als het gaat om criminaliteit. Het is moeilijk om antwoord te geven op de vraag of Johannesburg wel veilig is, want dit is nooit 100% te garanderen. Ik heb een aantal tips voor je zodat je jouw bezoek aan Johannesburg zo veilig mogelijk maakt. Want Johannesburg is echt een stad waar geschiedenisliefhebbers makkelijk een dag kunnen vullen. 

Sinds het WK voetbal dat in 2010 in Zuid-Afrika werd gehouden is het stukken veiliger geworden dan voorheen. Er zijn strenge maatregelen genomen. Toch blijft Johannesburg een stad waar je alert moet blijven. Hierbij een aantal tips om jouw stadsbezoek aan Johannesburg zo veilig mogelijk te maken:

  • Onze voorkeur voor een wijk om te verblijven in een hotel is Sandton, één van de veiligste wijken van de stad.
  • Probeer de wijken Hilbrow en Central Business District te vermijden.
  • Wees zeker bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg op je hoede voor zakkenrollers en oplichters.
  • Ga ’s avonds in het donker niet over straat. Sterker nog, blijf liever na zonsondergang gewoon in je hotel.
  • Probeer het gebruik van je smartphone of fotocamera op straat te beperken en probeer ook geen dure sieraden of horlogen te dragen. Zo voorkom je berovingen.
  • Ga nooit op eigen houtje een township verkennen. Doe dit enkel met een begeleide tour van een lokale gids die bekend is in de township.
  • Twijfel je over iets of je dat wel of niet moet doen? Vraag dan feedback bij de receptie van je hotel.

Wanneer je bovenstaande tips volgt en je geen vreemde dingen onderneemt zul je zeker gaan genieten van Johannesburg en ervaar je dat het de moeite waard is om deze stad in je reisschema op te nemen. Breng zeker een bezoek aan het Apartheid Museum, dit zal één van de meest indrukwekkende musea zijn waar je ooit zult komen. Daarnaast zal een rondleiding door de township Soweto je zeker aangrijpen.

Kan ik je helpen met een rondreis door Zuid-Afrika? Maak een afspraak in onze Beleefwinkel in Tilburg of laat mij een offerte op maat voor je samenstellen.