Do’s & Don’ts tijdens je safari

Do’s & Don’ts tijdens je safari

Do’s & Don’ts tijdens je safari

Op 12 October 2018.

Op safari. Wanneer jee een rondreis door Afrika maakt staat dit vast op je programma. Tijdens je bezoek aan een wildpark bestaat er tenslotte niks mooiers dan de meest fantastische wilde dieren in volle glorie te aanschouwen. Wanneer je de beroemde ‘Big Five’ hebt gespot kan jouw vakantie niet meer stuk!

Maar…je bent nog steeds in een gebied vol gevaarlijke dieren én soms in ‘the middle of nowhere’. Het is dus belangrijk om wel bij bepaalde zaken stil te staan voordat je op safari gaat. We vertellen je graag meer over de do’s en don’ts voor op safari!

1. Trek geen felgekleurde kleding aan
Dat stieren reageren op rood is algemeen bekend door de stierenvechters die met rode doeken staan te wapperen. Maar wist je dat olifanten ook van slag kunnen raken door rode kleuren? Voorkom dat olifanten apart gedrag gaan vertonen en trek geen rode kleren aan. Sowieso kan je felgekleurde kleding deze dagen beter vermijden want je valt teveel op waardoor dieren zich misschien minder snel laten zien.

2. Lekker geurtje op?
Het is heel leuk dat je lekker wilt ruiken, maar doe geen parfum of deodorant op wanneer je dezelfde dag een safari gaat maken. Binnen ‘no time’ zitten er hele groepen insecten op je lichaam die snuffelen aan de geur van je parfum of deodorant. Sommige wilde dieren hebben ook een extreem goede neus en zullen daardoor misschien wat meer op afstand blijven.

3. Doe de deuren van je auto op slot
Ga je met je huurauto op avontuur in een nationaal park? Doe dan de ramen en deuren van de auto dicht en op slot. Zo voorkom je dat wilde dieren komen rondneuzen in de auto.

4. Denk aan medicijnen
Het meenemen van medicijnen is een essentieel onderdeel wanneer je rondreist in Afrika. Hierbij kun je denken aan malariapillen, anti-muggenspray en medicijnen tegen diarree. Zeker wanneer je een dag op avontuur gaat wil je goed voorbereid op pad gaan. 

5. Neem warme kleding mee
‘Game Drives’. Hier kom je voor naar Afrika. Game drives zijn op hun mooist bij zonsopgang- en ondergang. ’s Ochtends vroeg of ’s avonds is de temperatuur anders dan midden op de dag. Houd dus rekening met koude temperaturen en kleed je warm aan. Lange broeken en jassen of truien zijn geen overbodige luxe soms!

6. Veiligheid boven alles
Het liefst spot je alle wilde dieren van zo dichtbij mogelijk, dat snappen we heel goed. Maar houdt gepast afstand. Uit veiligheid voor jezelf en uit respect voor de natuurlijke leefomgeving van de wilde dieren.

7. Camera 'standby'
Het is geweldig om al je avonturen op camera vast te leggen. Vergeet alleen niet ook met je eigen ogen rond te kijken want wanneer je alleen maar door je 'lens' kijkt mis je de prachtige omgeving. Wanneer je echt mooie plaatjes wilt schieten is het een aanrader om een speciale zoomlens aan te schaffen voor je camera. Dat zorgt voor bijzondere foto's. En neem een verrekijker mee!