De beste reistijd voor een rondreis Namibië

De beste reistijd voor een rondreis Namibië

De beste reistijd voor een rondreis Namibië

Op 07 October 2019.

Namibië, het land van safari’s, de hoge zandduinen en dorre woestijnlandschappen. Een rondreis door dit land is een aanrader voor iedere natuurliefhebber. In dit blog vertel ik je wat de beste reistijd is voor een fantastische rondreis door Namibië.

Namibië kent grotendeels een woestijnklimaat met extreme weersomstandigheden. Het is er erg droog en de temperaturen stijgen met enige regelmaat tot wel 45 graden. Het verschil in temperatuur tussen dag en nacht is gigantisch. Overdag kun je ontzettend zweten door de hitte terwijl het diezelfde nacht nog kan vriezen. 45 Graden is natuurlijk niet ideaal voor een rondreis, je moet natuurlijk nog wel fut over hebben om leuke activiteiten te ondernemen in plaats van continue schaduwplekjes te moeten opzoeken. Daarom is het van belang dat je in de juiste maanden naar Namibië afreist.

Over het algemeen kun je het beste de gematigde maanden van het jaar een rondreis in Namibië maken. Dat betekent dat het voorjaar (april/mei) en het najaar (september/oktober). Er is dan geen sprake van een enorme hitte, want de temperatuur ligt in deze maanden rond de 26 graden. Wat verder belangrijk is om te weten, is dat de seizoenen in Namibië tegenovergesteld zijn. Wanneer het in Nederland zomer is, is het in Namibië winter. En wanneer het in Namibië zomer is, is het Nederland winter. In de maand december worden de hoogste temperaturen gemeten in Namibië en in de maanden juni, juli en augustus kan het dus flink vriezen.

Alhoewel de temperaturen in juni, juli en augustus relatief koud zijn dit wel de beste maanden van het jaar om wilde dieren te spotten in de nationale parken waar Namibië zo bekend om staat. Wil je in deze maanden naar Namibië denk dan zeker aan warme kleding!

Hopelijk ben je een stuk wijzer geworden over de beste reisperiode voor een rondreis. Weet jij nu wanneer je naar Namibië wilt? Neem hier contact met ons op en laat onze Afrika specialisten een rondreis op maat samenstellen!