Zuid-Afrika in Vogelvlucht

Zuid-Afrika in Vogelvlucht

1 Aankomst Kaapstad Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Kaapstad. Je transfer naar het hotel hebben wij voor je geregeld. Je verblijft in het centrum van Kaapstad.

2 Kaapstad km

Als het helder weer is, ga dan na het ontbijt direct naar de Tafelberg. Stel dit niet uit, want de wolken kunnen zomaar roet in het eten gooien. Verken de stad met de hop on hop off bus en bezoek alle bezienswaardigheden van de stad. Ga in de avond lekker eten bij een van de restaurants bij de haven in Victoria and Alfred Waterfront.

3 Kaapstad km

Er is genoeg te beleven in deze stad en je dag is dan ook zo voorbij. Begin deze dag bijvoorbeeld met een trip naar Robbeneiland. Dit kunnen wij voor je regelen. Bezoek de botanische tuinen van Kirstenbosch of ga onder leiding van een gids op excursie naar een “township”. Ben jij een wijnliefhebber dan is het zeker ook de moeite waard om het Kaaps wijngebied te ontdekken.

4 Kaapstad km

Vandaag haal je de auto op in de directe omgeving van je accommodatie en ga je het Kaaps Schiereiland verkennen. Boulders Beach met haar pinguïns, Kaap de Goede Hoop en rijd over een van de mooiste kustroutes, Chapmans Peak. In de middag is het mogelijk een boottrip te maken vanuit Houtbaai om te gaan snorkelen met zeehonden!!

5 Kaapstad - Durban Vlucht

De huurauto lever je in op de luchthaven van Kaapstad voordat de vlucht naar Durban vertrekt. Op de luchthaven van Durban haal je de huurauto op voor het volgende gedeelte van de reis en rijd je zelf naar je accommodatie, deze ligt op korte afstand van Durban nabij het strand.

6 Durban - St. Lucia 245 km

Na het ontbijt rijd je naar St. Lucia, een geweldig plaatsje aan het Isimangaliso Wetlands Park. In de middag kun je een 'hippo and croc' tour maken over de lagune. Geniet van een lunch op het terras van de St. Lucia Ski Boat Club. St. Lucia heeft diverse restaurants die zich veelal op korte afstand van je accommodatie bevinden. Wij raden je sterk aan om toch de auto te nemen want de hippo’s komen namelijk in de avond soms het dorp ingewandeld en je wilt toch niet oog in oog staan met deze gevaartes?

7 St. Lucia km

Ga vandaag op safari in één van de oudste “big five “ parken van het land. Op ongeveer een uurtje rijden van St. Lucia vindt je Hluhluwe/Imfolozi NP. Je kunt zelf met de auto (SUV aan te raden) door het park rijden of met een tour meegaan in een open auto met een ranger die je onderweg veel uit kan leggen over het gebied en de dieren.

8 St. Lucia km

Neem de huurauto en ga zelf op ontdekking in het Isimangaliso Wetland Park. Dit gebied heeft een plekje op de Unesco Wereld Erfgoedlijst verworven. Door de verschillende ecosystemen vind je hier een unieke flora en fauna. Wie wat cultuur wil snuiven kan een cultural village bezoeken, je bent tenslotte in Zululand een district met een rijk cultureel verleden.

9 St. Lucia - Johannesburg Vlucht

Je rijdt terug naar de luchthaven van Durban en levert de huurauto in en vliegt naar Johannesburg. Er staat op de luchthaven iemand op je te wachten die je naar het hotel brengt.

10 Johannesburg km

Vandaag een bijzondere dag die volledig in het teken staat van de geschiedenis en de cultuur van Zuid Afrika. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar Soweto gebracht. Je begint met een 2 uur durende fietstocht onder leiding van een lokale gids door de township en leert van alles over het leven van de mensen in deze wijk. Geniet van een heerlijke, typische Afrikaanse lunch en bezoek in de middag het Apartheid Museum. Wij regelen alle transfers zodat je onbekommerd kunt genieten.

11 Johannesburg - Pretoria 55 km

Na het ophalen van de huurauto rijd je in ongeveer een half uur naar Pretoria. Voor de winkelliefhebbers een walhalla met al haar zeer betaalbare shoppingmalls. Wil je je nog wat meer in de geschiedenis verdiepen dan kun je een bezoek brengen aan het voortrekkersmonument. Pretoria kent daarnaast vele historische gebouwen of breng een bezoek aan de dierentuin of botanische tuinen van Pretoria.

12 Pretoria - Sun City 157 km

Na het ontbijt rijd je richting het "Las Vegas" van Zuid Afrika, namelijk naar Sun City. Hier zorgen het entertainmentcentrum, het casino, waterpark Valley of the Waves en twee beroemde golfbanen voor meer dan genoeg vermaak.

13 Sun City km

Een volle dag om te ontdekken of de langste en snelste kabelbaan zorgt voor de nodige adrenaline. Of ga naar The Valley of the Waves met haar Roaring Lagoon, een golfslagbad van maar liefst 6500 m2 groot. Elke 90 seconde gaat er een 1,80 meter hoge golf door het bad!

14 Sun City km

Vandaag nog even genieten van de activiteiten die je gisteren niet meer hebt kunnen doen of maak er een lekkere relaxdag van bij het zwembad.

15 Sun City - Pilanesberg NP 32 km

Tegen Sun City ligt het prachtige Big Five Pilanesberg National Park waar je de komende 2 dagen gaat genieten van de gamedrives en de mooie accommodatie waar je verblijft. In de middag begin je al met de eerste game drive onder leiding van een ranger.

16 Pilanesberg NP km

Vroeg op want voor het ontbijt vindt de eerste gamedrive van vandaag alweer plaats. Dieren ontwaken en jij bent daar getuige van! Rond 09.00 uur ben je weer terug en geniet je van een heerlijk ontbijt en geniet daarna van het zwembad of op je veranda. Na de voortreffelijke lunch maak je je klaar voor de middag gamedrive waarop vaak weer andere leden van de Big Five actief zijn. Je sluit de dag af met een lekker diner bij de ondergaande zon. Morgen de laatste rit van ruim 200 kilometer naar Johannesburg voor de terugvlucht.

17 Vertrek Johannesburg Vlucht

Nog een laatste gamedrive, nog een laatste ontbijt en dan volgt helaas de laatste rit in dit prachtige land. Maak er nog een mooie dag van. Het belangrijkste is dat je voor het donker weer op de luchthaven bent om de auto in te leveren voordat je weer terugvliegt naar huis.

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Beleef de highlights in vlot tempo

Safari's, topsteden & boordevol entertainment

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know