Lesotho

Lesotho

Het pure Afrika

Gelegen op meer dan 1000 meter hoogte is Lesotho één van de hoogstgelegen landen ter wereld. Het spreekt dan ook voor zich dat de landschappen in dit kleine land indrukwekkend zijn. Zo zijn er bergpassen met schitterende uitzichten op watervallen en kloven. Je kunt zelfs met een lokale bewoner op pad die je alles kan vertellen over het gebied.

De Drakensbergen herbergen zich aan de oostgrens van het land. Lesotho is een binnenstaat, dat wil zeggen dat het land compleet wordt omringd door één ander land, in dit geval Zuid-Afrika. Echte onafhankelijkheid kreeg het land in 1966, maar het is vanzelfsprekend dat er nog veel invloed is uit Zuid-Afrika. Je kunt bijvoorbeeld vrijwel overal betalen met de Zuid-Afrikaanse Rand. Lesotho heeft ook een eigen munteenheid, de Loti. Wellicht is een Lesothaans bankbiljet een unieke souvenir voor in het plakboek.

Het land bruist van de cultuur en wordt ook wel vaak omschreven als het pure Afrika. De lokale bevolking draagt de prachtige Basotho kleden, gemaakt van wol. Er zijn veel verschillende soorten Basotho kleden en ieder kleed heeft een andere betekenis. Het dragen van de kleden geeft ook nog maar eens aan dat het gematigde klimaat in dit land ook kan zorgen voor kou, regen en soms in de bergen sneeuw.

 • Ontdek het pure Afrika in dit mooie bergachtige land
 • Ga met een lokale gids op pad door de natuur en geniet van de spectaculaire uitzichten
 • Bezoek de lokale bevolking en kom meer te weten over hun tradities en gebruiken
Tip!
Carolien Goertzen

Maak een paardrijtocht door de bergen met een lokale herder die je de mooiste plekjes van het land laat zien. Van watervallen tot indrukwekkende kloven, het is in Lesotho allemaal te zien.

Carolien Goertzen
| Afrika Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Safari's, wijngebieden, culturele dorpen & rotsformaties

Bezoek ook het magische koninkrijk Lesotho

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know