Kaapstad en omgeving

De hoogtepunten van het zuiden

1 Aankomst Kaapstad Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Kaapstad. Afhankelijk van de aankomsttijd van je vlucht haal je meteen de huurauto op of regelen wij de transfer voor je van de luchthaven naar het eerste hotel.

2 - 4 Kaapstad 0 km

Deze indrukwekkende stad kent vele hoogtepunten. Wat dacht je van een bezoek aan de Tafelberg, een excursie naar Robbeneiland en vergeet ook het gezellige havendistrict van V&A Waterfront niet. Daarnaast is het de moeite waard om een dag te reserveren voor het bezoek aan het Kaaps Schiereiland. Met een huurauto ontdek je vele mooie plekjes, zoals de pinguins bij Boulders Beach, Kaap de Goede hoop en de mooie kustroute Chapman’s Peak drive.

5 Kaapstad - Stellenbosch/ Franschhoek 81 km

Het achterland van Kaapstad is een lust voor elke wijnliefhebber. Wijngaarden en schattige wijnboerderijen wisselen elkaar af in dit prachtige gebied.

6 Stellenbosch/ Franschhoek - Hermanus 89 km

Je verlaat het wijngebied voor de stad van de walvissen, Hermanus. Een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Je kunt vanaf het strand de dieren al spotten, maar wanneer je de walvissen van nog dichterbij wilt bekijken kun je aan boord gaan van een excursieboot.

7 Hermanus - Swellendam 141 km

Swellendam ligt aan de Tuinroute en is één van de oudste nederzettingen van Zuid-Afrika. Het dorp zal je verbazen door het Nederlandse karakter dat het uitstraalt.

8 Swellendam - Oudtshoorn 221 km

Je vervolgt de weg via de prachtige tuinroute naar Oudtshoorn, dé struisvogelhoofdstad van de wereld! Bezoek een struisvogelboerderij om alles te weten te komen over deze beesten

9 Oudtshoorn 0 km

Naast struisvogels zijn de Cango grotten ook zeker de moeite waard in Oudtshoorn. Maak een tour door één van de oudste grotten ter wereld. Of maak een tochtje over de Swartbergpass. Deze rit is 27 kilometer lang en behoort tot één van de mooiste bergwegen van de hele wereld.

10 Oudtshoorn - Tsitsikamma 212 km

Op de route van Oudtshoorn naar Tsitsikamma ligt het gezellige kustplaatsje Knysna met zijn prachtige lagune. Voor de liefhebber, je kunt hier heerlijk oesters eten. Tsitsikamma, gelegen aan de Tuinroute, kent een indrukwekkende omgeving vol met natuurlijk schoon. Ziplinen door de natuur is hier razend populair.

11 Tsitsikamma 0 km

Ontdek vandaag de ongerepte natuur tussen de oceaan en de gebergtes in Tsitsikamma National Park. Gezien de ligging aan de Indische Oceaan is de kans ook groot dat je hier dolfijnen en walvissen spot. Wandelen, kajakken, bungeejumpen of ontspannen op het strand, het kan hier allemaal!

12 Tsitsikamma - Addo Elephant NP 218 km

Het Addo Elephant NP is de ideale safari bestemming aan de tuinroute. In het park zijn, zoals de naam al zegt, veel olifanten te vinden. Na een volle dag op safari te zijn geweest is het vrijwel onmogelijk dat je geen olifant bent tegengekomen. Een bijkomend voordeel van Addo Elephant Park is dat het een malariavrij park is.

13 Addo Elephant NP 0 km

Ga met een ranger en jeep op pad om het park verder te verkennen, want er leven nog veel meer wilde dieren dan alleen de olifanten. Van de Big Five zul je vast al eens gehoord hebben, maar ken je de Big Seven al? Naast de leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn horen de witte haai en de walvis ook in dit rijtje thuis. Addo Elephant Park is een van de weinige parken waar je alle zeven dieren kunt spotten. Dit komt door de ligging aan het water.

14 Vertrek Port Elizabeth Vlucht

Je vertrekt naar de luchthaven en levert je huurauto in. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Ontdek de Tuinroute en de wijnstreken

De hoogtepunten in het Zuiden

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know