Het beste van Namibië

Wonderland Namibië (Classic)

1 Aankomst Windhoek Vlucht

Na aankomst op de luchthaven haal je de huurauto op en rijd je naar je accommodatie in de stad. Er heerst een Europese en fijne sfeer en geniet van de lokale keuken in een van de vele restaurants. Je overnacht in The Elegant Guesthouse op basis van logies en ontbijt

2 Windhoek - Kalahari 260 km

Wanneer je na het ontbijt zuidwaarts reist, zie je al snel het rode zand van de Kalahari afgewisseld met gele grassen, herdersbomen en acacia's. Je lodge is gelegen in een privé wildreservaat waar de Oryx, Springbok, Zebra en een verscheidenheid aan kleine wildsoorten in overvloed aanwezig zijn. Ervaar in de late namiddag de Kalahari op haar mooist met een georganiseerde rit en geniet van de zonsondergang in dit prachtige landschap. Je overnacht in Intu Africa Camelthorn Lodge op basis van logies en ontbijt.

3 Kalahari - Fish River Canyon 430 km

Vandaag reis je verder naar het zuiden, naar eindeloze vlaktes bezaaid met dolerietheuvels en aan de woestijn aangepaste vegetatie. Bezoek het kokerboombos bij Keetmanshoop, voordat je aankomt bij je lodge, dicht bij Rish River Canyon. Je overnacht in Gondwana Canyon Village op basis van logies en ontbijt.

4 Fish River Canyon 0 km

Na het ontbijt rijd je naar de indrukwekkende Fish River Canyon. Geniet van dit natuurverschijnsel, het op een na grootste in zijn soort op aarde. Tijdens een wandeling langs de rand van de kloof zie je de ontzagwekkende pracht. In de middag rijd je terug naar je lodge, waar je de rest van de dag heerlijk kunt genieten. Je overnacht in Gondwana Canyon Village op basis van logies en ontbijt.

5 Fish River Canyon - Lüderitz 420 km

Je reis gaat verder via Aus naar Luderitz. Kijk onderweg of je de wilde paarden van de Namib kunt spotten en, eenmaal in Luderitz, geniet je van een mooie rit naar Diaz Point, de plek waar Bartholomew Dias in 1488 landde. Je overnacht in Kairos Cottage op basis van logies en ontbijt.

6 Lüderitz - Tiras Mountains 270 km

In de ochtend bezoek je de spookstad Kolmanskop, het overblijfsel van een bruisende diamantstad die hier bloeide van 1908 tot 1950. Als je naar het noorden reist, is je volgende stop in een dichter begroeid gebied aan de voet van het prachtige Tirasgebergte. Je overnacht in Namtib Desert Lodge op basis van logies en ontbijt.

7 Tiras Mountains - Sossusvlei 240 km

Na het ontbijt reis je langs uitgestrekte grasvlaktes afgewisseld met enorme bergketens naar het gebied van Sossusvlei, waar je lodge is gelegen. Onderweg kun je ervoor kiezen om Duwisib Castle te bezoeken. Bij je lodge heb je de rest van de dag de tijd om heerlijk te relaxen. Je overnacht in The Elegant Desert Lodge op basis van logies en ontbijt.

8 Sossusvlei 0 km

vandaag vroeg op, want je zult je voor altijd het beeld herinneren van een zonsopkomst boven de duinen in de woestijn van Namibië. Een combinatie van een opkomende zon en het machtige spel van schaduwen die op de duinen te zien zijn, is spectaculair. Beklim de hoogste zandduin, Dune 45 voor een magisch vergezicht over het landschap. Maak een stop bij Sesriem Canyon; een 30 meter diepe kloof die door de krachten van de Tsauchab-rivier in de woestijnbodem is geërodeerd. Je overnacht in The Elegant Desert Lodge op basis van logies en ontbijt.

9 Sossusvlei - Swakopmund 350 km

Na het ontbijt reis je over twee ruige passen en via de Welwitschia-vlaktes en het maanlandschap naar Swakopmund. Dit idyllische stadje, beter bekend als de speeltuin van Namibië, ligt ingeklemd tussen de zinderende woestijn van Namibië en de koude Atlantische Oceaan. Geniet hiervan de Duitse architectuur en sfeer. Swakopmund heeft tal van activiteiten te bieden. Je overnacht in Swakopmund Sands Hotel op basis van logies en ontbijt.

10 Swakopmund 0 km

Sandboaden is razend populair in Swakopmund! In het achterland van dit badplaatsje liggen oranje zandduinen waar je met een sandboard van kan afdalen met hoge snelheden. Huur een kajak of ga op een bootexcursie om dolfijnen en zeehonden te bekijken. Je overnacht in Swakopmund Sands Hotel op basis van logies en ontbijt.

11 Swakopmund - Erongo Regio 340 km

Wanneer je de kustplaats Swakopmund verlaat, reis je in oostelijke richting naar het pittoreske Erongo-gebergte. En als je langs de Spitzkoppe rijdt, heb je de mogelijkheid om een ​​authentiek dorp van de San-gemeenschap te bezoeken. Bij de lodge heb je genoeg tijd om op je gemak te genieten van het zwembad of om het stadje Omaruru en zijn omgeving te verkennen. Ervaar de magische zonsondergang rond een kampvuur en verwonder je over de Afrikaanse lucht terwijl je geniet van je favoriete Namibische sundowner. Je overnacht in Omaruru Guest House op basis van logies en ontbijt.

12 Erongo Regio - Damaraland 340 km

Vandaag vervolg je je weg naar het Damaraland waar je twijfelfontein bezoekt, een werelderfgoedlocatie en een "open-air art gallery" met meer dan 2500 verschillende rotstekeningen en rotsschilderingen van de bosjesmannen. In de buurt van Twijfelfontein kun je een traditioneel dorp bezoeken, de oorspronkelijke bewoners van Damaraland. Bezoek daarna het versteende woud waar de prehistorische boomstammen tussen de welwitschia-planten liggen. Je overnacht in Twyfelfontein Country Lodge op basis van halfpension.

13 Damaraland - Etosha National Park 210 km

Na het ontbijt kun je een traditioneel Himba-dorp bezoeken en deze trotse en statige mensen ontmoeten. De Himba houden nog steeds vast aan hun traditionele waarden en culturur en zijn een van de laatste echt nomadische mensen op aarde. Reis verder naar het noorden naar het Etosha National Park, dat met zijn talrijke waterpoelen de thuisbasis is van 114 verschillende dieren en 340 verschillende vogelsoorten. Je overnacht in Okaukuejo Camp/Toshari Lodge op basis van logies en ontbijt.

14 Etosha National Park 0 km

Dat wordt een hele dag genieten van het speuren naar wild in het Etosha National Park. Kort voor zonsondergang reis je het park uit naar je lodge. Je overnacht in Onguma Etosha Aoba Lodge op basis van logies en ontbijt.

15 Etosha National Park - 0 km

Na zonsopkomst reis je weer het park in, genietend van de aanblik van de springbok en speelse dieren die het begin van weer een mooie dag aankondigen. In de Mopani-bossen vind je een grote verscheidenheid roofdieren zoals luipaarden, terwijl het ook een verscheidenheid aan zowel trekvogels als niet-trekvogelsoorten biedt. Je overnacht in Onguma Etosha Aoba Lodge op basis van logies en ontbijt.

16 Etosha National Park - Waterberg Regio 380 km

Als je de regio Etosha National Park verlaat, reis je door de belangrijkste landbouw- en veeteeltregio van Namibië. In Tsumeb kun je het plaatselijke museum bezoeken dat o.a. wanneer je hier logeert, heb je de tijd om de diverse dieren in het wild te verkennen tijdens een optionele begeleide natuurrit of maak een wandeling over een van de talloze wandelpaden. Je overnacht in Midgard Country Estate op basis van logies en ontbijt.

17 Vertrek Vlucht

Geniet nog van een wandeling vóór het ontbijt over de mooie bergpaden voordat je richting Windhoek rijdt. Hier eindigt je rondreis en je kunt beginnen met het nagenieten van deze geweldige rondreis in dit bijzondere land

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Oranje zandduinen en spannende safari's

Wildlife & prachtige natuurlandschappen

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know