Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Het beste van Namibië

Klassiek Namibië

1 Aankomst Windhoek Vlucht

Je komt vandaag aan op de luchthaven van Windhoek. Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Windhoek - Kalahari 600 km

De eerste bestemming van jouw rondreis is de Kalahariwoestijn. Ver weg van de bewoonde wereld maak je een safari door de oranje duinen en maak je kans op het spotten van springbokken en struisvogels.

3 Kalahari - Fish River Canyon 625 km

Via het Quiver Tree Forest met haar opmerkelijke bomen vervolg je jouw weg naar de op één na grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon. Bezoek alvast de kloof met zijn bijzondere oranjekleurige water aan het eind van de dag om ook van de zonsondergang te genieten.

4 Fish River Canyon 0 km

Je hebt een volle dag de tijd om dit natuurverschijnsel te bezoeken. Loop samen met een gids een stuk door de adembenemende kloof of aanschouw de kloof vanaf verschillende uitzichtpunten.

5 Fish River Canyon - Lüderitz 430 km

Vandaag ga je op pad naar het Duits aandoende plaatsje Lüderitz, waar verschillende activiteiten mogelijk zijn. Maak een zeiltocht langs de kust, bezoek de grote populatie wilde paarden of waag een bezoekje aan de spookstad Kolmanskop.

6 Lüderitz - Helmeringhausen 233 km

Helmeringhausen is je laatste stop voordat je het hoogtepunt van Namibië bereikt: de Sossusvlei. Dit kleine plaatsje bestaat slechts uit een winkel, een benzinestation, een hotel en verder vooral veel agrarische velden. Desondanks is dit plaatsje een verademing na een lange rit door de Namibische woestijn. Leuke bezienswaardigheden zijn het openluchtmuseum en Duwisib Castle, een klassiek bouwwerk van zandsteen

7 Helmeringhausen - Sesriem 240 km

De Sossusvlei is de meest gefotografeerde plek van Namibië. De beelden met de intens oranje duinen en de zwart opgedroogde bomen zijn kenmerkend voor Sossusvlei. De Sossusvlei maakt deel uit van de Namib-Naukluft, de oudste woestijn ter wereld. Beklim de hoogste zandduin Dune 45 voor een magisch vergezicht over het landschap.

8 Sesriem - Swakopmund 344 km

Vandaag bereik je Swakopmund, een sfeervol kustplaatsje waar je je in Duitsland waant. Het werd gesticht toen Namibië nog een Duitse kolonie was en je vindt die invloed vooral terug in de Architectuur. Kies je ervoor om heerlijk te relaxen op het strand of maakt je een excursie naar Walvisbaai waar de flamingo’s en pelsrobben op je wachten.

9 Swakopmund 0 km

Sandboaden is razend populair in Swakopmund! In het achterland van dit badplaatsje liggen oranje zandduinen waar je met een sandboard van kan afdalen met hoge snelheden. Huur een kajak of ga op een bootexcursie om dolfijnen en zeehonden te bekijken.

10 Swakopmund - Damaraland 375 km

Vandaag reis je verder naar het noorden om uiteindelijk bij Damaraland uit te komen. Deze regio kent unieke en zeer diverse landschappen, met onder andere de Spitzkoppe, de Lions Mouth en Petrified Forest. In Damaraland heb je kans de woestijnolifant te zien rondtrekken.

11 Damaraland - Etosha 305 km

Etosha is het grootste nationale park van Namibië en behoort tot één van de beste safariplekken voor het spotten van de populaire Big Five! Je kunt hier in een jeep stappen voor een prachtige safari onder begeleiding van een ranger die je wijst op alle wilde dieren die je passeert.

12 Etosha 0 km

Je hebt vandaag een volledige dag om op safari te gaan in Etosha National Park. Je kunt zelf met je eigen auto op safari of onder begeleiding van een gids een game drive maken. Ga in ieder geval langs bij de vele waterputten die dit park rijk is. Hier zul je dieren spotten die naar de waterplaats trekken om hun dorst te lessen.

13 Etosha - Etosha East 110 km

Je reist naar de oostkant van het park zodat je op meerdere plaatsen overnacht en via diverse safariroutes op zoek kunt naar de dieren.

14 Etosha East - Waterberg 332 km

Vandaag reis je naar het Waterberg gebied. Hier vind je een mooie groene natuur met prachtige bloemen en planten. Namibië wordt verder grotendeels gekenmerkt door woestijngebieden en droogte, maar het Waterberg gebied is duidelijk groener en leent zich uitstekend voor mooie wandelingen.

15 Waterberg - Windhoek 304 km

Je reist terug naar de hoofdstad Windhoek. Onderweg kom je langs traditionele dorpen en winkels waar oude ambachten worden uitgevoerd, zoals houtsnijwerken.

16 Vertrek Windhoek Vlucht

Je levert je auto vandaag weer in en gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

De indicatieprijs voor deze rondreis bedraagt: € 1.545,- per persoon. Genoemde prijs is geldig voor overnachtingen tijdens de hele reis in hotels of lodges van bovengemiddelde kwaliteit én met een goede ligging t.o.v. de belangrijkste bezienswaardigheden. De prijzen zijn exclusief intercontinentale vluchten en autohuur. Voor ieder budget stellen wij rondreizen op maat samen. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 2.685,-
advies op maat offerte

Oranje zandduinen en spannende safari's

Wildlife & prachtige natuurlandschappen

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know