Beleef Namibië & Zuid-Afrika

Van Windhoek naar Kaapstad

1 Aankomst Windhoek Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Windhoek Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Windhoek - Sesriem 305 km

Je reis begint vanuit Windhoek, wat precies in het centrum van Namibië ligt. Vanuit hier vertrek je richting het zuidwesten van Namibië. Eindbestemming is Sesriem, wat vlak aan de rand van het Namib-Naukluft National Park ligt. Geniet tijdens de eerste nacht in de wildernis van de zonsondergang en de prachtige sterrenhemel.

3 Sesriem 0 km

Vandaag breng je een bezoek aan de Sossusvlei, de meest gefotografeerde plaats van Namibië. De beelden met de intens oranje duinen en scherpe lijnen zijn een bron van inspiratie voor elke fotograaf. De Sossusvlei maakt deel uit van de Namib-Naukluft, de oudste woestijn van de wereld.

4 Sesriem - Aus 342 km

Je verlaat het gebied van de Namib-Naukluft woestijn en gaat op weg naar Aus. Onderweg kom je langs het NamibRand natuurreservaat. Hier vind je al wildlife zoals giraffes, zebra's en springbokken. Geniet van de natuur in dit stille deel van Namibië.

5 Aus - Fish River Canyon 287 km

De rit van vandaag brengt je naar Fish River Canyon. Dit is na de Grand Canyon in Amerika, de langste kloof ter wereld. Hij is 160 kilometer lang, tot 27 km breed en op sommige plaatsen tot 550 meter diep. Je bezoekt de kloof met zijn bijzondere oranjekleurige water aan het eind van de dag om ook van de zonsondergang te genieten.

6 Fish River Canyon - Keetmanshoop 157 km

Vandaag is een overbruggingsdag op de route richting Zuid Afrika. Je hebt vandaag geen hele grote afstand af te leggen dus geniet nog van een laatste duik in het zwembad en vertrek op het gemak naar Keetmanshoop. Heb je nog wat tijd over in Keetmanshoop dan is het de moeite waard om het Quiver Tree Forest te bezoeken, oftewel het Kokerbomenwoud. Dit bos ligt op zo’n 14 kilometer ten noorden van Keetmanshoop en je vindt hier eeuwenoude kokerbomen. De bomen (eerder vetplanten) danken hun naam aan de holle takken. Leuk om hier een kijkje te nemen.

7 Keetmanshoop - Kalahari / Kgalagadi NP 262 km

Je rijdt vanuit Keetmanshoop naar het Kalahari Gemsbok Park, opgericht in 1931, dat sinds een aantal jaar is omgedoopt tot Kgalagadi Transfrontier Park. Het park is maar liefst 38.000 km² groot. Je komt het park binnen aan de westkant en overnacht vlak over de grens in Zuid-Afrika.

8 Kalahari / Kgalagadi NP - Kgalagadi NP 115 km

Vandaag maak je een mooie trip door het Kgalagadi Transfrontier Park. Dit park is bijna 2 keer zo groot als het bekende Krugerpark maar omdat het vrij onbekend is, komen er relatief weinig toeristen. Door de lage begroeiing kun je over het algemeen ver weg kijken, dat maakt het makkelijker om wildlife te spotten. Onderweg zijn regelmatig drinkwaterplaatsen te zien waar wilde dieren samenkomen. De rode zandduinen creëren hier een magische, typisch Afrikaanse sfeer. Via enkele zandwegen bereik je het restcamp in het zuiden van het park.

9 Kgalagadi NP - Augrabies Falls NP 369 km

Bezoek vandaag de watervallen van Augrabies Falls National Park. Augrabies Falls is de op zes na grootste waterval ter wereld. Het park dankt zijn naam aan het vallende water wat een enorm lawaai maakt. De koi stam noemde deze plek Aukoerebis wat “plaats van het grote lawaai” betekent. Geniet van deze prachtige plek.

10 Augrabies Falls NP 0 km

Vandaag heb je nog een hele dag om het Augrabies Falls National Park te bezoeken. Je bevindt je hier in een soort van maanlandschap. Vanwege het extreme klimaat, met zeer hoge maar ook erg lage temperaturen leven hier unieke planten en dieren. Je kunt hier heerlijk wandelen maar ook een safari maken behoort tot de mogelijkheden.

11 Augrabies Falls NP - Springbok 286 km

Je rijdt vandaag naar Springbok, de 'hoofdstad' van Namaqualand. Dit is het lege en onherbergzame gebied in het noordwesten van Zuid-Afrika. Kom je hier in de lente dan kan het zo maar zijn dat de grond opeens bedekt is met miljoenen bloemen.

12 Springbok 0 km

Op deze dag bezoek je het Goegap Nature Reserve op 15 km buiten Springbok. Het park is ongeveer 150 km² groot en bestaat uit weidse Namaqualandvlaktes met hier en daar een heuvel. In het voorjaar verandert de droge vlakte in een bloementapijt, maar ook in andere maanden van het jaar is er, voor wie speurt, veel te zien.

13 Springbok - Clanwilliam 341 km

Welkom in de Rooiboshoofdstad. De streek rond Clanwilliam is de enige streek ter wereld waar rooibosthee groeit. Je kunt hier ook een rooibos theefabriek bezoeken. Clanwilliam ligt aan de voet van de Cederbergen. Een gebergte van zacht gesteente met veel ijzeroxide waardoor grillige vormen zijn ontstaan die vooral aan het einde van de dag fel rood van kleur zijn.

14 Clanwilliam 0 km

Rijd vandaag de Bergen in rondom Clanwilliam. Je komt dan vanzelf bij de Pakhuis pas. Hier kun je prachtige wandelingen maken. Een aanrader is de Sevilla Trail. Deze tocht voert je langs talrijke rotstekeningen.

15 Clanwilliam - Paternoster 174 km

Het is tijd om richting de kust te rijden. De eindbestemming is vandaag Paternoster. Een klein vissersdorp bij het West Coast National Park. Het leven is hier rustig en gericht op de oceaan. Tijdens het seizoen is er zeker kans op het zien van walvissen. Visliefhebbers halen hier hun hart op, van verse mosselen tot zojuist gevangen krab en kreeft tijdens het kreeftseizoen.

16 Paternoster 0 km

Een dagje tot rust komen of lekker actief bezig zijn? Je kunt in Paternoster zee kajakken, surfen, kitesurfen of leuke boottrips maken. Op korte afstand vind je het Cape Columbine Nature Reserve, de plek waar bloem- en vogelliefhebbers aan hun trekken komen.

17 Paternoster - Kaapstad 160 km

De laatste bestemming van de reis dient zich alweer aan. Kaapstad biedt tal van mogelijkheden. Met je huurauto ontdek je vele mooie plekjes, zoals de pinguïns bij Boulders Beach, Kaap de Goede hoop en de mooie kustroute Chapman’s Peak drive.

18 Kaapstad 0 km

Maak vandaag een boottocht naar Robbeneiland, het gevangeniseiland waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten. Je kunt niet in Kaapstad zijn geweest zonder dit historische eiland gezien te hebben. De rest van de dag zou je kunnen besteden aan het maken van een fietstocht Kaapstad. Of je kunt met de hop on hop off bus alle hoogtepunten van de stad ontdekken.

19 Kaapstad 0 km

Vandaag kun je ervoor kiezen om de Tafelberg te bezoeken, waarbij je uitkijkt over de stad. Bezoek de botanische tuinen van Kirstenbosch of ga onder leiding van een gids op excursie naar een “township”. Ben jij een wijnliefhebber dan is het zeker ook de moeite waard om het Kaapse wijngebied te ontdekken.

20 Vertrek Kaapstad Vlucht

Je levert je auto vandaag weer in en gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Van Namibische hotspots naar Kaapstad

Combineer Namibië met een stuk Zuid-Afrika

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know