Het mooiste van Nieuw Zeeland in 3 weken

Het mooiste van Nieuw Zeeland in 3 weken

Het mooiste van Nieuw Zeeland in 3 weken

Op 12 October 2018.

Je reist naar de andere kant van de wereld en misschien maak je maar één keer in je leven een rondreis door Nieuw Zeeland. Dan wil je er ook alles uithalen wat erin zit! Het liefst blijf je natuurlijk zo lang mogelijk in Nieuw Zeeland, maar soms heb je maar drie weken de tijd voor een rondreis. Wij hebben een route samengesteld waarbij je in 3 weken tijd, de hoogtepunten van zowel het Noorder- als het Zuidereiland meepikt.

De rondreis start op het Noordereiland. Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van Auckland haal je jouw huurauto of camper op. De eerste stop van je rondreis is Coromandel. Op dit schiereiland staan prachtige kustlandschappen op je te wachten met ongerepte stranden en idyllische baaitjes. Je reist verder naar het binnenland, naar Rotorua om precies te zijn. Hier zie je weer totaal andere landschappen. Geisers, modderpoelen en warmwaterbronnen bepalen hier het landschap. Na een paar dagen vol natuurlijke hoogtepunten reis je naar Napier. Dit stadje staat bekend om de ‘laid back’ sfeer en de vele Art Deco gebouwen die in het hele centrum zijn terug te vinden. Na één week op het Noordereiland kom je aan in de hoofdstad Wellington. In de haven pak je de ferry voor de oversteek naar het Zuidereiland. 

Na aankomst in de haven van Picton rijd je door naar het Abel Tasman National Park. Je komt hier in een waar paradijs terecht. Azuurblauwe zeeën, groene regenwouden en goudgele stranden, wat wil je nog meer? Huur hier een kajak of maak een prachtige wandeling om de natuur verder te verkennen. Via Hokitika kom je aan bij Fox Glacier. Een gigantische gletsjer je samen met een gids prachtige hiketochten kunt maken langs ijsschotsen. Je rijdt door naar het zuidelijk gelegen Te Anau. Dit plaatsje is de toegangspoort tot prachtige natuurgebieden in de Milford Sound, Doubtful Sound en het Fiordland National Park. Maar een bootcruise door de fjorden en sta versteld van de natuurpracht die het Zuidereiland je te bieden heeft! Je laat de natuur achter je en vervolgt je weg naar Dunedin. Dit stadje heeft een Schotse uitstraling en een erg gezellig centrum met prachtige bouwwerken. Als je dacht alle hoogtepunten gezien te hebben staat Aoraki/Mount Cook National Park nog op je te wachten. In dit park vind je de hoogste berg van Nieuw Zeeland en onaangetaste natuurlandschappen. De laatste stop van je rondreis is Christchurch. Je gaat hier naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Nederland.

Ben je in de luxe situatie dat je langer van huis kunt zijn? Dan zijn onze 4-weekse en 5-weekse routes echt iets voor jou. Voor Nieuw Zeeland mag je namelijk echt wel even wat tijd uittrekken en het is een land waar je simpelweg niet snel ieder jaar naar toe afreist. 

Ik heb je graag met het samenstellen van een route die op jullie wensen en jullie beschikbare tijd is afgestemd!