Must do's Noordereiland

Must do's Noordereiland

Must do's Noordereiland

Op 07 August 2019.

Bezoek je Noordereiland tijdens je rondreis? Dan zijn dit wat mij betreft een paar van de must do’s! 

Verken de Hauraki Golf vanaf het water. Ben je in Auckland, plan dan een dag op het water en wellicht spot je wat dolfijnen van dichtbij. Op een boot, een zeiljacht of met je kano beleef geniet je hier van een schitterende kustlijn.

Loop de Tongariro Alpine Crossing. Dit is echt een van de mooiste hikes ter wereld. Er zijn veel verschillende routes uitgezet. Zo passeer je het diverse landschap van Tongario National Park met prachtige meren, actieve vulkanen en stomende kraters

Ontdek de Waitomo Caves. Dit verbazingwekkende doolhof van kalksteengrotten - bekleed met stalagmieten, stalactieten en sterrenstelsels van gloeiworden - kan worden verkend tijdens een begeleide wandeling of tijdens boottocht. Wil je het iets spannender maken? Reserveer dan een spannende Black Water Rafting-tocht door de ondergrondse waterwegen.

Bezoek Cathedral Cove. De kustlijn bij Coromandel is een plaatje met haar gouden stranden en enorme kalkstenden rotsformaties. Catherdral Cove is een natuurlijk rotsark. Je maakt hier geweldig mooie foto’s en kunt er bijvoorbeeld wandelingen en kajaktochten maken.

Het zijn slechts een paar van de vele mogelijkheden in dit deel van land. Ik vertel je graag meer over wat er allemaal op Noordereiland te beleven is en wat ik zelf tijdens mijn rondreis door Nieuw Zeeland heb mogen beleven.