Het landschap van Nieuw-Zeeland als decor voor beroemde films!

Het landschap van Nieuw-Zeeland als decor voor beroemde films!

Het landschap van Nieuw-Zeeland als decor voor beroemde films!

Op 15 June 2017.

Veel wereldberoemde films zijn opgenomen in Nieuw-Zeeland, en dat is niet voor niets!
Door de prachtige natuur zijn films zoals ‘The Hobbit’ en ‘Lord of the Rings’ in zijn geheel in Nieuw-Zeeland opgenomen.

Ben jij een echte filmliefhebber? Op diverse plaatsen in Nieuw-Zeeland kun je zo door een landschap lopen die eerder als filmset voor bekende films dienden. De bekendste filmlocatie van Nieuw-Zeeland is voor velen waarschijnlijk de filmset van Hobbiton, gelegen op het Noordereiland bij het plaatsje Matamata. Onder begeleiding van een gids kun je hier de typische Hobbit-huizen vinden met op de achtergrond de groene heuvels.

The Lord of the Rings is de grootste film ooit die in Nieuw-Zeeland is opgenomen. Maar liefst zestien maanden lang was het landschap van Nieuw-Zeeland het decor voor deze film. Er worden in Nieuw-Zeeland op diverse filmlocaties speciale Lord of the Rings-tours gegeven. Deze film heeft het toerisme in Nieuw-Zeeland een flinke boost gegeven. Veel filmliefhebbers vliegen na het zien van deze films helemaal naar Nieuw-Zeeland om het landschap van deze filmdecors in het echt te bewonderen.