Reisverslag Sri Lanka

Reisverslag Sri Lanka

Reisverslag Sri Lanka

Op 27 December 2017.

Sri Lanka is een bestemming waar ik altijd erg nieuwsgierig naar ben geweest. Ik heb al een aantal landen in Azië bezocht, zoals Thailand, Indonesië en Maleisië en was benieuwd waarmee ik Sri Lanka kon vergelijken. Na een geweldige rondreis van 6 dagen, heb ik het antwoord gevonden! Het is niet te vergelijken . Het is een uniek land, wat je moet ontdekken!

Na een prettige vlucht van 6 uur, komen we aan in Dubai, waar we op de luchthaven overnachten. Na een korte nacht vliegen we door naar Colombo, waar we om 13.25, plaatselijke tijd, aankomen. Bij aankomst krijgen we een warm welkom en worden we naar Negombo gebracht. In Negombo bezoeken we twee hotels en is het tijd om op te frissen. Na het diner is het tijd voor onze eerste nacht in Sri Lanka. De komende dagen staan er veel bijzondere activiteiten op het programma.

De eerste dag begint namelijk gelijk de volgende ochtend. We brengen een bezoek aan het olifanten weeshuis in Pinnawela. Het weeshuis is door de overheid opgezet voor verdwaalde of verlaten, in het wild levende olifanten. In dit weeshuis zie je hoe de kleintjes worden gevoerd met de fles en hoe de olifanten genieten van hun dagelijkse bad in de rivier. Zorg wel dat je vroeg aanwezig bent. Om 09.00 start namelijk het voeren van de babyolifanten en om 10.00 nemen de olifanten een bad. Een onvergetelijke ervaring!

Diezelfde dag brengen we een bezoek aan de Golden Temple in Dambulla. Een bezoek aan de rotstempels is meer dan de moeite waard. Via trappen zijn deze grotten te bereiken. De omgeving van Dambulla heeft meer dan 80 grotten, echter de belangrijkste attractie, de gouden tempel, heeft vijf grotten. De meeste beelden en schilderingen in de tempel zijn van Boeddha, maar er zijn ook beelden van de Hindoe goden Vishnu en Ganesh.

De volgende ochtend staat het beklimmen van de rots in Sigriya op het programma. De rots van Sigiriya, ook wel ‘Lions Rock’ genoemd, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Sri Lanka. De rots kun je het beste in de ochtend of in de namiddag beklimmen. Bij binnenkomst van het mooie complex, wandelen we eerst door de watertuinen en horen we wat hier allemaal heeft afgespeeld. Erg indrukwekkend. Tussen de twee gigantische leeuwenklauwen in klimmen we naar de top van de rots. Boven op de rots worden we beloond met een geweldig uitzicht.

In de avond arriveren we in de culturele hoofdstad Kandy en aansluitend brengen we een bezoek aan de tempel van de tand. In deze tempel wordt de tand van Boeddha bewaard. Pelgrims en toeristen kunnen de heilige tand niet zien omdat deze in zeven gouden kistjes wordt bewaard. Deze kistjes passen in elkaar en worden steeds kleiner. Drie keer per dag wordt er een ceremonie met traditionele muziek gehouden in de tempel. Houdt er rekening mee, dat het erg gewaardeerd wordt, als je in witte kleding deze tempel bezoekt. Het is absoluut de moeite waard om een ritje in de tuk tuk te ervaren, het lokale vervoersmiddel. In deze stad Kandy, kun je dat prima uitproberen.

De volgende dag brengen we eerst een bezoek aan de Botanische tuinen van Peradeniya en daarna gaan we, via een lange rit met haarspeldbochten, onderzoeken waarom Sri Lanka vroeger Ceylon heette. De plaats Nuwara Eliya staat bekend vanwege de theeplantages. We brengen een bezoek aan de theefabriek Glenloch. Er zijn meerdere fabrieken in deze omgeving, alleen wordt de uitleg niet overal duidelijk gegeven. In de fabriek Glenloch wordt vanaf het theeplukken tot aan het kopje thee de uitleg gegeven. Het is erg leuk dat je je kopje thee naderhand toch anders gaat drinken.

De een na laatste dag is al aangebroken en vandaag staat een safari op het programma. Deze safari maken we in het Yala National Park. Dit is een van de bekendste en mooiste nationale parken van Sri Lanka. Hier leven vele olifanten, buffels, leguanen en veel kleurrijke vogels. Er leven zelf luipaarden en wij hebben deze kunnen spotten! Een onvergetelijke ervaring! Aan het einde van de dag maken wij ons op voor een lange busreis naar Bentota. In Bentota overnachten we en de volgende dag, onze laatste dag, reizen we verder naar Galle.

Onderweg naar Galle, zien we welke sporen de Tsunami hier heeft achtergelaten. Erg indrukwekkend. Galle is een mooie havenstad in het zuiden van Sri Lanka, waar de Nederlanders in vroegere tijden ook een belangrijke rol hebben gespeeld. De Nederlanders hebben een fort gebouwd maar ook een Kerk in Nederlandse stijl. Heel veel Nederlandse invloeden en erfstukken dus. Na het bezoek aan Galle is het tijd om te genieten aan het zwembad en om ons weer klaar te maken voor de terugreis. In de nacht vliegen we via Dubai terug naar Nederland.

Sri Lanka heeft mij ontzettend verrast. Het is een divers land, waar je in een korte tijd heel veel kunt zien. De diversiteit van de activiteiten en bezienswaardigheden zorgt ervoor, dat niets hetzelfde is! Ben jij ook enthousiast over Sri Lanka? Ik adviseer je tijdens een afspraak graag over een mooie rondreis door Sri Lanka. Maak een afspraak