Studiereis naar Kenia

Studiereis naar Kenia

Studiereis naar Kenia

Op 02 May 2019.

Een paar jaar terug mocht ik een geweldige studiereis naar Kenia maken. Een reis die ik nooit meer zal vergeten met het ene hoogtepunt na het andere. Graag deel ik mijn belevenissen van dit schitterende land. Wat heeft dit land ons ontzettend aangenaam verrast. Na een directe vlucht met KLM kwamen wij rond 20.00 uur lokale tijd aan in Nairobi. Op de luchthaven van Nairobi stond onze chauffeur Chris ons al op te wachten. Hij bracht ons naar ons eerste hotel “the Sarova Stanley”. Dit is een stijlvol en elegant hotel in het centrum van Nairobi.

De volgende ochtend kwam Chris, tevens onze gids ons al vroeg ophalen om richting Aberdare National Park te rijden. We waren wat verbaasd over hoe lang we erover deden om de stad uit te rijden. Nairobi is een enorme stad met vele buitenwijken. Het is geen stad waar je meerdere nachten hoeft te verblijven. Strategisch gezien is het gewoon de beste plaats om te overnachten omdat de vlucht van KLM zo laat aankomt. Net voor lunchtijd arriveerden we in de Aberdare Countryclub en hebben hier in de prachtige tuin mogen genieten van een heerlijke lunch. Hierna werden wij naar “the Ark” gebracht .Een eenvoudige lodge in de vorm van een ark maar met een bijzondere ligging. Met direct uitzicht op een drinkplaats waarbij de dieren tot aan de lodge komen. Vanaf het terras op de achterzijde van The Ark konden we de dieren spotten alsook vanuit een soort bunker waar de dieren heel dichtbij kwamen.

De volgende ochtend zijn we weer teruggebracht naar the Aberdare Countryclub en daar stond onze chauffeur Chris ons alweer op te wachten. Via de evenaar zijn we toen richting Lake Nakuru vertrokken en verbleven in het Sarova Lion Hill hotel. Onderweg naar deze lodge zijn we vele diersoorten tegengekomen. Na de prima lunch in deze lodge zijn we richting het meer gereden. Normaal gesproken zijn hier miljoenen flamingo’s te vinden, maar door de te lage waterstand hebben zij zich kort geleden verplaatst met als resultaat dat wij er 'maar een paar honderd' hebben gezien. Erg jammer maar de vele neushoorns en de "klimleeuwen" hebben dit ruimschoots goed gemaakt.

De volgende ochtend reden we naar Lake Naivasha, een meer omgeven door vele kassen waar ook de "Nederlandse" bloemen geteeld worden. Hier verbleven we in de Simba lodge. Een lodge die beschikt over een geweldig aangelegde tuin, waar de giraffen, zebra’s en verschillende hertensoorten rondlopen. De mogelijkheid is er om een boottocht over het meer te maken om onder andere de hippo's te zien. Helaas was dit voor ons geen mogelijkheid omdat het weer dit niet toeliet.

Na Lake Naivasha te hebben verlaten zijn we naar het bekende Masai Mara National Park gereden. Niet alle wegen zijn even goed in Kenia en hier hebben we een paar uur over "bumpy roads" gereden om in het park te komen. In Narok zagen we al de eerste Masai met het vee lopen.

Masai Mara National Park was echt het hoogtepunt van onze reis. Een geweldig mooi park met open vlaktes waarbij we zelfs een giraffe op 14 kilometer afstand hebben gespot. We hebben het geluk gehad om drie nachten in dit nationaal park te mogen verblijven verdeeld over twee verschillende lodges met een totaal verschillende ligging.

We hebben hier geweldige safari’s mogen maken waarbij we zelfs de migratie hebben gezien en ook een crossing over de Mara Rivier van de wildebeesten, gazellen en de zebra's. Dit was echt een enorm bijzondere gebeurtenis! Alsof we in een natuurfilm terecht waren gekomen. Duizenden dieren die de rivier over steken terwijl de krokodillen op de loer liggen. De angst en de paniek onder de dieren voelden we gewoon en dit bezorgde ons echt kippenvel. De safari’s in dit nationale park zijn echt geweldig en vormden echt het hoogtepunt van onze reis. Uiteraard hebben we een bezoek gebracht aan de volkstam “Masai”. Erg indrukwekkend om meer inzicht te krijgen hoe deze bevolkingsstam leeft.

Nadat we Masai Mara National Park de volgende dag verlaten rijden we terug richting Nairobi. Hier verblijven we in het Ole Sereni hotel. Hoewel dit vaak als airporthotel genoemd wordt heeft het een prachtige ligging, direct aan het Nairobi National Park. Vanaf het terras bestaat de mogelijkheid om wild te spotten en met een beetje geluk sta je oog in oog met een giraf of andere diersoort. Het Ole Sereni hotel is een stijlvol hotel waar je in de avonden heerlijk buiten kunt dineren op het terras.

De afsluiting van de reis vindt plaats in Kipalo Camp. Een sprookjesachtige, geweldige lodge die gelegen is tegen de helling van Kipalo Hills waar je fantastische uitzichten hebt op onder andere het prive park. Je verblijft in volledig ingerichte tenten die van alle gemakken voorzien zijn. Voor de ochtenden bestel je op de door jou gewenste tijd warm water voor een heerlijke douche, welke op een gestookt vuur wordt verwarmd. De volgende dag zijn we op safari gegaan in Tsavo West National Park, vooral bekend vanwege de rode olifanten. Een nationaal park met weer een heel andere belevenis. Je ziet hier veel meer begroeiing en daardoor ook weer andere diersoorten. Ook voor vogelliefhebbers is dit park aan te raden. Helaas was dit onze laatste safari en zit ons avontuur er weer op.

Kenia een geweldig land, geweldige safari’s en mooie lodges! We hebben enorm genoten en het land heeft mij en mijn collega Floor zeker verrast. 

Als maatwerkspecialist werken we samen met lokale agenten in de hele wereld. Ondanks dat we op dit moment nog geen voorbeeldroutes voor je rondreis door Kenia op deze website hebben staan, kunnen we wel jouw droomreis naar dit geweldige land voor je samenstellen. Maak doorvoor een afspraak met mij, ik deel mijn persoonlijke ervaringen graag met je zodat we een mooie route kunnen samenstellen.