Wildlife in Zuid Afrika

Wildlife in Zuid Afrika

Wildlife in Zuid Afrika

Op 08 February 2019.

Zowel in het noorden als het zuiden van Zuid Afrika kan je dieren centraal zetten tijdens je rondreis door dit prachtige land. En veel zullen dat ook zeker doen! Walvissen spotten bij Hermanus, een bezoek aan Addo Elephant Park, het Krugerpark en Hluhluwe Park en reis door naar de Wetlands bij St. Lucia.

Deze activiteiten staan op mijn lijstje klaar voor mijn volgende rondreis door Zuid Afrika:

Walvisexcursie bij Hermanus
De Tuinroute is een geweldig route om te rijden en je passeert dan ook Hermanus. Deze kustplaats staat bekend om de grote kans om hier walvissen te zien. Dit kan vanaf de kust maar je kunt ook een bootexcursie plannen zodat je nog dichterbij komt en de dieren vanaf het water bewondert.

Nijlpaarden in de Wetlands
Het iSimagaliso Wetland Park is makkelijk te bereiken via St. Lucia. Dit park staat op de Unesco Wereld Erfgoedlijst vanwege de verschilende ecosystemen die hier actief zijn. Vaar tijdens een bootcruise door het bijzondere landschap en zie nijlpaarden, krokodillen en veel bijzondere vogels.

Op zoek naar de Big Five
Dat blijft natuurlijk de uitdaging tijdens je rondreis door Zuid Afrika. Probeer ze alle vijf af te vinken in de diverse parken die je bezoekt, of in bijvoorbeeld het Krugerpark heb je kans ze allemaal tijdens één safari te zien.

Een wandelsafari maken 
Safari’s zijn er echt in allerlei varianten. Ik wil de volgende keer graag een wandelsafari maken. Onder begeleiding van ranger zie je zo weer veel verschillende dieren en je ranger wijst je op veel details die je zelf over het hoofd zou zien. Heel leuk is het om dit juist met zonsop- of zonsondergang te doen.