Rij de Panoramaroute

Rij de Panoramaroute

Rij de Panoramaroute

Op 23 April 2018.

Het volgen van de Panoramaroute behoort zonder twijfel tot het To Do lijstje voor een rondreis door Zuid-Afrika. De mooiste autoroute van het zuidelijkste land van Afrika zit boordevol natuur- én cultuurpracht. Het startpunt van de Panoramaroute is het plaatsje Graskop. Zonder te stoppen doe je over de route ongeveer 2 uur. Maar om zo snel dit prachtige stuk natuur te doorkruisen is jammer. Met deze autoroute heb je alle vrijheid om te stoppen waar en wanneer je maar wilt. We nemen je graag mee langs de hoogtepunten op deze route!

God’s Window
God’s Window is hét uitzichtpunt dat je niet mag overslaan. Dit fenomenale uitzicht op de groene valleien en hoge bergen behoort tot één van de mooiste landschappen van Zuid-Afrika. Met helder weer kan je zo ontzettend ver kijken dat je zelfs Mozambique ziet liggen.

Bourke’s Luck Potholes
Breng een bezoek aan de Bourke’s Potholes wanneer je de Panoramaroute rijdt. Door wind- en watererosie zijn er bijzondere cilindervormige gaten in rotsen ontstaan. Dit bijzonder natuurfenomeen houdt zich schuil in diepe ravijnen. Via wandelpaden zijn de ‘potholes’ van dichtbij te bewonderen. Daarnaast kan je er twee prachtige wandeltochten ondernemen: De Interpretive Trail en de Bushman Nature Trail.

De Drie Rondavels
De Drie Rondavels zijn een bijzondere geologische verschijning in het Blyde River Canyon Nature Reserve. Ook hier heeft jarenlange erosie een indrukwekkend stukje natuur gevormd. De uitzonderlijke vorm van dit gesteente is vernoemd naar een kenmerk dat in de omgeving duidelijk zichtbaar is. Het woord ‘Rondavels’ is Zuid-Afrikaans en is afgeleid van de traditionele hutten waar de Xhoasa bevolking in woont.

Watervallen
Op verschillende punten langs de Panoramaroute kom je prachtige watervallen tegen. De mooiste watervallen zijn de Berlin Falls en de Lisbon Falls. In een indrukwekkend landschap stroomt met een enorme kracht het water naar beneden. Ook de Horseshoe Falls en de Mac Mac Falls zijn de moeite waard om te bezoeken.

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat de Panoramaroute in Zuid-Afrika tot één van Afrika’s mooiste autoroutes behoren. Met het volgen van de Panoramaroute heb je de ultieme vrijheid om te gaan en te staan waar je maar wilt om van de natuurwonderen onderweg te genieten. Wij helpen je graag met uitstippelen van een fantastische route.