Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Vanwege alle maatregelen rondom het corona-virus hebben wij besloten om onze fysieke locatie in Tilburg tot 19 april gesloten te houden voor het publiek. Zo hopen we ook weer een klein steentje bij te dragen aan de beperking van de verspreiding van het virus. Nieuwe aanvragen nemen we graag in behandeling, maar dan wel digitaal. We helpen je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Indrukwekkend moerasgebied in Botswana

Indrukwekkend moerasgebied in Botswana

Indrukwekkend moerasgebied in Botswana

Op 26 January 2018.

De Okavango Delta is een ontzagwekkend groot en mooi moerasgebied in het noorden van Botswana. Dit bijzondere natuurgebied onderscheid zich van alle andere natuurgebieden vanwege het feit dat je hier genoodzaakt bent om je al lopend te verplaatsen in dit park, wat automatisch extra spanning met zich meebrengt. Tijdens een wandelsafari kan je de dieren van dichtbij bekijken. Je kunt ook per motorboot het gebied ontdekken. De echte avonturier kan ook met een ‘mokoro’ gaan varen, dit is een uitgeholde boomstam. In alle stilte vaar je met je ‘mokoro’ door de ondiepe wateren van de delta om unieke dieren te spotten.

Zebra’s, olifanten, krokodillen, nijlpaarden, gnoes, springbokken, neushoorns en leeuwen; ze zijn allemaal in de Okavango Delta te vinden! Eigenlijk leven hier alle dieren die in heel Afrika te vinden zijn, dus ook de ‘Big Five’.

De Okavango Delta kent één van de helderste en schoonste wateren ter wereld! Dit komt omdat er geen steden, bedrijven of andere schadelijkheden zich in de omgeving van de Okavango Delta bevinden. De vele eilandjes die dit natuurgebied rijk is, filteren tevens het water. Het water dat de delta instroomt komt recht uit de hoge bergen. Leuk feitje, het water doet er al met al vier maanden (!) over om vanuit de bergen de delta in te stromen. Het schone water is ook de reden waarom zó ontzettend veel verschillende soorten dieren graag in deze omgeving vertoeven.

Het grootste binnenlandse meer te wereld is werkelijk een parel en mag absoluut niet overgeslagen worden tijdens je rondreis door Botswana! Maak een afspraak met onze reisspecialisten, die je tijdens een persoonlijk gesprek alles kunnen vertellen over een reis naar Afrika.