Botswana ontdekken per 4WD

Botswana ontdekken per 4WD

Botswana ontdekken per 4WD

Op 18 January 2019.

Een lang gekoesterde droom kwam voor mij uit: Botswana ontdekken per 4WD en slapen in een daktent. Dus je auto is tevens je verblijf voor de nacht.

Hoe avontuurlijk kun je het maken: in de ochtend wakker worden met het gezang van de talloze vogels, gaan slapen met letterlijk de olifanten om je heen. En wil je het helemaal spannend maken, ’s nachts hyena’s en met veel geluk leeuwen rondom je auto. En vergeet bovendien niet de prachtige sterrenhemels. Er is amper lichtvervuiling.

Je slaapt weliswaar op campings, maar die zijn niet te vergelijken met een camping zoals men misschien gewend is. Het is midden in de natuur, de plaatsen hebben veel privacy, je naaste buren staan soms honderden meters verderop. Maar ook kan het primitief zijn. Niet altijd is er sanitair aanwezig. Dit betekent soms gebruik maken van een gat in de grond. Dit betekent ook genoeg water bij je hebben. Ook is een supermarkt niet altijd in de buurt. Voor een aantal dagen proviand inslaan is noodzakelijk. Maar de supermarkten die in de grotere plaatsen aanwezig zijn, bieden wel alles.

Hoe leuk is het om dan ’s avonds je BBQ aan te maken, lekker te genieten van een wijntje en te genieten van de geluiden om je heen.

Onderweg zijn de wegen niet altijd even comfortabel. Er zijn zeker ook asfaltwegen, maar veelal rijd je off-road met soms door enorm zandhopen. Gelukkig is de 4DW daarvoor geheel geschikt. De auto is bovendien uitgerust met koelkast/vrieskast. De keukenuitrusting is ook compleet om het avontuur aan te gaan.

Iedere dag tijdens je rondreis is een verrassing: welke dieren spot ik deze dag. Wat voor bijzondere vogels kom ik nu weer tegen. Vaak denkt men bij een safari aan het grote wild: Buffel, Olifant, Nijlpaard, Luipaard en Neushoorn, de zogenaamde Big Five. De kans om deze te spotten is groot, maar vergeet niet ook niet alle kleine dieren, de prachtige impala’s, koddige stokstaartjes, en indrukwekkende antilope’s. Kortom: iedere dag is een beleving en avontuur.

Gerda - Reisadviseur Disma Reizen 

p.s. Wil jij een rondreis door Botswana maken? We hebben op dit moment nog geen reisaanbod op deze website staan, maar onze Afrika-specialisten helpen je graag met het samenstellen voor jouw rondreis door dit prachtige land!