Hét hoogtepunt van Namibië: de Sossusvlei!

Hét hoogtepunt van Namibië: de Sossusvlei!

Hét hoogtepunt van Namibië: de Sossusvlei!

Op 27 December 2017.

De Sossusvlei is één van de “must visits” tijdens een rondreis door Namibië. De landschappen van de Sossusvlei zullen je inspireren vanwege de rood-oranje kleur van de zandduinen. Bij zonsopkomst en zonsondergang zorgt de zon voor kleurveranderingen van de zandduinen. Dit fenomeen trakteert je op een waar kleurenspektakel, waarbij de kleuren om de minuut lijken te veranderen. Kenmerkend voor dit gebied zijn tevens de rare, zwarte, doodlijkende bomen.

Het plaatsje Sesriem is voor velen de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Sossusvlei. Een tocht van ongeveer 60 km door de woestijn brengt je naar dit imposante gebied. De reis vanuit Sesriem naar de Sossusvlei is allesbehalve saai te noemen. Met een 4WD rij je over de woestijnvlakte tussen wildlife, zoals gemsbokken en struisvogels. Ook voor de bestuurder van de 4WD zal het geen saai ritje zijn. Op sommige stukken van de route tussen Sesriem en de Sossusvlei moet je over losse, diepe en mulle zandwegen rijden. Al een belevenis op zich!

De roodoranje zandduinen nodigen je uit tot het beklimmen ervan. Wie de uitdaging aangaat zal zeker beloond worden met een magisch uitzicht! Hoe dichter je bij de enorme zandduinen komt, hoe hoger deze boven je uitreiken. Ben je op zoek naar een nieuwe profielfoto of simpelweg een prachtige foto? Beklim de Dune 45. Een fotogenieke duin, vooral bij zonsopkomst. De echte avonturiers kunnen met het beklimmen van de Big Daddy hun adrenaline kwijt. De Big Daddy is de hoogste zandduin (325 meter) van alle zandduinen die er in dit gebied te vinden zijn.

Vergeet niet om ook de Dead Vlei te bezoeken. Dit is een enorme, witte zoutvlakte die wordt omringd door de hoge zandduinen. Te midden van deze vlakte zie je eerdergenoemde, dode, zwarte en vooral bijzondere bomen. Ver van de bewoonde wereld, in the ‘middle of nowhere’, kom je terecht in een landschap dat je zal fascineren. Er zijn vele mogelijkheden voor een verblijf in de omgeving van de Sossusvlei, van sfeervolle campings tot luxueuze lodges.

Ook nieuwsgierig geworden naar Namibië? Neem contact op met onze reisspecialisten die je alle ins en outs kunnen vertellen over een prachtige rondreis door dit land.