De Ugly Five

De Ugly Five

De Ugly Five

Op 26 November 2018.

Het zien van alle vijf de leden van de Big 5 is misschien wel het hoogtepunt van een rondreis door Afrika. Maar wist je dat er ook een ‘Ugly Five’ bestaat? Dit zijn de lelijkste dieren die je tijdens een safari in Afrika tegen kunt komen. Het is leuk om naast de alom bekende Big Five ook te kijken of je de Ugly Five kunt spotten!

Hoe belangstellend de meeste mensen de Big Five bekijken, des te oneerbiediger wordt er omgekeken naar de Ugly Five. Ben je benieuwd wie deze ´lelijke eendjes´ nu eigenlijk zijn?

1. De Hyena Hyena’s zijn bloedverwanten van de katachtigen. De vele gekke vlekken op de vacht maken dit dier zo onaantrekkelijk om te zien. Als je hyena’s wilt zien, zul je op nachtsafari moeten gaan, want deze dieren leven vooral ’s nachts.

2. De Aasgier Deze roofvogels worden de ‘stofzuigers’ van de Afrikaanse natuur genoemd. Deze lelijke vogels eten net zo onsmakelijk als dat ze eruit zien. Aasgieren leven voornamelijk van karkassen. Tijdens een safari kun je ze wellicht zien wroeten tussen de botten van overleden dieren.

3. Het Wrattenzwijn De naam van dit dier doet je al vermoeden dat deze in dit rijtje thuishoren. Op verschillende plekken in het gezicht heeft dit dier knobbels en wratten, vandaar ook de naam. Dit dier is in zijn element als hij lekker in de modder kan rollen.

4. De Gnoe De gnoe’s worden ook wel het Wildebeest genoemd en als je deze dieren ziet snap je waarom ze tot de Ugly Five behoren. Het lijkt alsof deze dieren altijd een norse, boze blik hebben en de raar gevormde horens op de hoofden maak ze nog minder aantrekkelijk.

5. De Maraboe-ooievaar Van een afstandje of in de lucht lijken het gewone ooienvaars. Pas wanneer je deze vogelsoort van dichterbij bekijkt zul je zien hoe onknap de maraboe-ooievaar is. De rode en kale kop zit vol blaren en door zijn lange nek maakt hij zich er niet aantrekkelijker op! Tijdens een safari moet je goed kijken bij ondiepe wateren om deze ooievaar te zien.