De beste reistijd om Zuid Afrika te bezoeken

De beste reistijd om Zuid Afrika te bezoeken

De beste reistijd om Zuid Afrika te bezoeken

Op 20 July 2018.

Een reis naar Zuid-Afrika boeken is geen karweitje dat je binnen ‘no time’ even doet. Wij als reisprofessionals helpen je graag met het juiste advies. Een belangrijk onderdeel is de beste reistijd. Want als je eenmaal in Zuid-Afrika bent dan wil je ook optimaal genieten van het land. Hoe zit het met het weer? En de drukte? In dit blog vertel ik je er meer over.

Kaapstad en omgeving Beste reistijd: oktober t/m april
Het zuidwesten van Zuid-Afrika is eigenlijk het hele jaar door te bezoeken. Het hangt er echter sterk van af wat je wilt gaan doen op de bestemming. Wanneer je veel waarde hecht aan lekker weer om aan het strand te liggen, dan kun je Kaapstad en omgeving het beste in december, januari en februari bezoeken. In deze maanden regent het vrijwel nooit en er schijnen dan de meeste zonuren per dag. De seizoenen zijn in Zuid-Afrika precies omgekeerd, is het bij ons winter, is het daar zomer, en andersom. Bij een bezoek aan Kaapstad in de Zuid-Afrikaanse winter zal je dan ook een andere indruk krijgen. In juni, juli en augustus is de Tafelberg vaak ingesloten door grote wolkenvelden. En alhoewel de temperatuur zelden onder de 10 graden Celsius komt maak je in de Kaapse winter kans op flinke buien.

Johannesburg en omgeving Beste reistijd: september t/m juli
Johannesburg en omgeving heeft het meest stabiele klimaat. Bijna het hele jaar vind je hier een aangename temperatuur. Tijdens de Afrikaanse winter (in Zuid-Afrika zijn de seizoenen tegenovergesteld als dat we gewend zijn in Nederland) kun je in Johannesburg heerlijke temperaturen verwachten die rond de 20/25 graden Celsius liggen. De zomer van Johannesburg is niet bloedheet. De temperaturen liggen iets hoger dan in de winter, hierdoor heb je genoeg ‘puf’ om het mooiste van Johannesburg en omgeving te bezoeken.

Krugerpark Beste reistijd: juni t/m augustus
Ga je naar Zuid-Afrika met als voornaamste doel om wilde dieren te spotten in nationale parken, zoals het Krugerpark? Dan kun je beter in juni, juli en augustus je koffers pakken en vertrekken. In deze maanden regent het vrijwel nooit, waardoor veel dieren richting meren en rivieren trekken om de dorst te lessen. Hierdoor kun jij tijdens een safari op de juiste plekken meer dieren zien. De temperatuur is bovendien ook aangenaam, rond de 25 graden Celsius. In de Zuid-Afrikaanse zomer kan het kwik stijgen tot wel 40 graden of nog warmer, het is dan ook minder verstandig om in deze tijd een safari te maken.

Wil je meer handige weetjes te weten komen over een rondreis naar Zuid-Afrika? Bekijk dan onze FAQ of maak een afspraak en kom langs in onze Belevingswinkel in Tilburg.