7 tips voor de mooiste reisfoto’s!

7 tips voor de mooiste reisfoto’s!

7 tips voor de mooiste reisfoto’s!

Op 06 April 2018.

Ben jij ook wel eens jaloers op al die fantastische reisfoto’s van vrienden en familieleden die je voorbij ziet komen op de tijdlijn van social media? Terwijl jij in ons koude kikkerlandje de dagen zit af te tellen voor jouw eerstvolgende vakantie? Met de volgende foto tips worden anderen jaloers op jouw reisfoto’s!

#1 Ga op zoek naar het juiste licht
Voor het beste licht moet je eigenlijk op zoek naar het beste moment van de dag. Soms loont het om op tijd te zijn voor een zonsopgang of even te wachten voor een zonsondergang. Dit is zeker een aanrader wanneer je nationaal park bezoekt met veel rotsen. Bij zonsopgang- of ondergang veranderen de gesteentes vaak om de minuut van bruin, oranje naar rood. Een prachtig schouwspel én het moment op jouw foto te schieten.

#2 Stoei met scherptediepte
Door een bepaald onderwerp centraal te stellen op de voorgrond creëer je meer diepte in je foto. De achtergrond vervaagd hierdoor je een deel van de foto benadrukt. Je zal merken dat je foto’s meer tot leven komen. Voorbeeldje: lig je met je handdoek op het strand en heb je de beschikking over een heerlijke cocktail? Neem je kleurrijke cocktail in je hand en plaats het centraal op de foto, met op de achtergrond het helderblauwe water.

#3 Zoek een verrassend gezichtspunt
Het is natuurlijk voor de hand liggend om een foto te maken vanuit jouw gezichtsveld. Ga op zoek naar een ander perspectief dat minder voor de hand ligt. Op deze manier maak je onderscheid tussen alle ‘standaard’ foto’s en jouw originele foto.

#4 Neem je tijd voor het perfecte plaatje
Dit is zeker het geval wanneer je bezig bent om dieren te fotograferen. Soms kan een dier zich tijdenlang verstoppen of een rare pose aanhouden. Maar als jij net op het juiste moment je camera op het dier hebt gericht wanneer hij/zij iets bijzonders doet, ga jij er vandoor met een wereldfoto! Geduld is een schone zaak (ook al duurt het soms erg lang).

#5 Poets de lens met regelmaat
Dit vergeet je vaak! Dit geldt net zo goed voor de camera op je smartphone als bij een professionele camera. Je gemaakte foto’s zullen gegarandeerd scherper zijn.

#6 Ga op avontuur voor bijzondere kiekjes
Soms kom je bij toeval zomaar een fotowaardig beeld tegen. Het kan dus helpen om totaal onvoorbereid erop uit te trekken. Struin langs pittoreske dorpjes of wandel door bossen om toevallig tegen een magische foto aan te lopen.

#7 Zoek het niet altijd ver weg
De meeste reisfoto’s bestaan uit panoramische vergezichten, zoals bijvoorbeeld de skyline van een wereldstad of een panorama foto op een hagelwit bounty strand. Probeer onderscheidend te zijn door iets van dichtbij te fotograferen. Je kan bijvoorbeeld kijken of er een bijzondere schelp is aangespoeld op het strand. Of maak een close up van een kleurrijke marktkraam met fruit. Het zijn maar wat suggesties! 

Onze Wildlife routes nemen je mee naar prachtige hotspots waar je geweldige foto's zal kunnen maken.