Zuid Afrika Deluxe

Rijd mee met de Blue Train - Rovos Rail

1 Aankomst Kaapstad Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Kaapstad. Als je in de middag aankomt haal je meteen de auto op en rijd je naar het hotel voor je eerste overnachting. Als je met KLM vliegt en in de avond aankomt dan regelen wij de transfer van de luchthaven naar je hotel en haal je de volgende ochtend je huurauto op.

2 - 4 Kaapstad 0 km

Bij de start van deze rondreis heb je uitgebreid de tijd om te genieten van Kaapstad. Deze indrukwekkende stad kent vele hoogtepunten. Wat dacht je van een bezoek aan de Tafelberg, een excursie naar Robbeneiland en vergeet ook het gezellige havendistrict van V&A Waterfront niet. Daarnaast is het de moeite waard om een dag te reserveren voor het bezoek aan het Kaaps Schiereiland. Met een huurauto ontdek je vele mooie plekjes, zoals de pinguïns bij Boulders Beach, Kaap de Goede hoop en de mooie kustroute Chapman’s Peak drive.

5 Kaapstad - Franschhoek 61 km

Vandaag een korte rit naar het wijngebied. Het achterland van Kaapstad is een lust voor elke wijnliefhebber. Wijngaarden en wijnboerderijen wisselen elkaar af in dit prachtige gebied

6 Franschhoek 0 km

Gebruik dit bezoek om de lekkerste wijnen te proeven. Geen wijnliefhebber? Geen punt, want de landschappen zijn hier ronduit indrukwekkend om te bezichtigen! Leuk om dit met een huurfiets te doen! Bovendien zijn de plaatsjes Stellenbosch en Franschhoek zeker een bezoek waard. Een bezoek aan Stellenbosch is niet compleet als je Oom Samie Se Winkel niet bezocht hebt en in Franschhoek kun je heerlijk genieten van een chocolade proeverij bij Huguenot Fine Chocolates.

7 Franschhoek - Blue Train of Rovos Rail (overnachting in de trein) 60 + 250 (trein) km

Vandaag rijd je terug naar Kaapstad. Daar stap je op een trein van Rovos Rail of Blue Train richting Johannesburg/ Pretoria. In 3 dagen tijd reis je ongeveer 1500 km door een prachtig landschap naar het noorden van Zuid Afrika.

8 Blue Train of Rovos Rail (overnachting in de trein) 750 (trein) km

Een volle reisdag in één van deze twee treinen is zeker geen straf! Geniet van de luxe aan boord en de indrukwekkende landschappen die je passeert. Ondertussen geniet je van heerlijke maaltijden met verse producten en lokale ingrediënten die door top koks bereid worden. De service aan boord van de trein is vergelijkbaar met die in de beste hotels.

9 Blue Train of Rovos Rail - Pretoria 250 (trein) km

In de loop van de ochtend arriveer je in Pretoria, het eindpunt van deze prachtige treinrit. Op het treinstation staat de chauffeur al op je te wachten om je naar het hotel te brengen.

10 Pretoria - Madikwe Game Reserve 327 km

Vandaag maak je kennis met het wildlife van Zuid Afrika. Na het ophalen van de huurauto vertrek je naar Madikwe Game Reserve aan de grens met Botswana, op ongeveer 4 uur rijden van Pretoria. Madikwe is met zijn 75.000 hectare één van de grootste game reserves van Zuid Afrika. Uitgestrekte ruige landschappen en een groot scala aan wilde dieren kenmerken Madikwe. Maak indrukwekkende safari’s en ga op zoek naar de Big Five.

11 Madikwe Game Reserve 0 km

Je overnacht in een prachtige privé lodge. Safari’s worden afgewisseld met heerlijke maaltijden en tussendoor is het tijd voor lekker ontspannen in alle luxe.

12 Vertrek Johannesburg Vlucht

Madikwe – Johannesburg 350 km Nog een laatste rit van 350 kilometer naar de luchthaven van Johannesburg en je rondreis zit er alweer op. Je levert de huurauto in bij het verhuurkantoor. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

Prijs op aanvraag
advies op maat offerte

Logeer in bijzondere lodges & private game reserves

Maak je rondreis extra speciaal!

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know