Mijn belevenissen in Maleisië en Borneo

Mijn belevenissen in Maleisië en Borneo

Mijn belevenissen in Maleisië en Borneo

Op 26 November 2018.

Maleisië en Borneo stond al jaren op mijn verlanglijstje om naar toe te gaan. Deze zomer was het eindelijk zover en wat een geweldig land is dit. Dit zijn de dingen die mij echt zijn bijgebleven:

Kuala Lumpur de grote miljoenenstad met de Petronas Towers, ik verbleef een paar dagen in hotel The Stripes, Een geweldig mooi hotel waar je lekker kan bijkomen naar een lange vlucht vanuit Nederland en waar je heerlijk kan genieten vanaf het zwembad op de bovenste etage met uitzicht over de stad.

Cameron Highlands, de theeplantages die je hier kan bezoeken zijn zeker de moeite waard, proef de heerlijke verse aardbeien die je op elke straathoek kan kopen. Je kan ze ook zelf gaan plukken bij de vele aardbei boerderijen.

Penang een schiereiland waar je via en lange brug naar toe kan rijden, Georgetown de grote stad hier is een stad met 2 uitstralingen. Aan de ene kant de grote wolkenkrabbers in het moderne gedeelte, daarnaast de oude straatjes met vele leuke winkeltjes, barretjes en restaurants . De straten zijn versierd met street art waar sommige ook in 3D zijn, heel erg mooi. Vergeet ook niet als je op Penang bent om Penang Hill te bezoeken. Een berg waar je kan komen met een treintje waarbij je een prachtig uitzicht hebt over heel het schiereiland. Boven op de berg zijn verschillende restaurants waar je ook een hapje kan eten.

Langkawi een paradijs op zich. Verblijf in een van de luxe hotels of kies je toch voor een kleinere hotel het kan allemaal. De Skycab een populaire kabelbaan brengt je naar de top van een berg waar je een geweldig uitzicht hebt over het eiland. TIP: Huur een scooter en ga het eiland ontdekken.

Borneo heeft wel echt mijn hard gestolen. De geweldig mooie natuur, de vriendelijke mensen. Ga echt het Bako National Park bezoeken, huur een gids zodat diegene je alles kan vertellen over de dieren en planten die hier leven. Je kan hier verschillende dieren in het wild zien, waaronder de bijzondere Neusaap.

Batang Ai ligt midden in de jungle, hier heb ik geslapen in Aiman Batang AI. Dit ligt echt op een geweldige lokatie aan het water waar je alleen per boot kan komen. Je verblijft in een kamer in Longhouse stijl, echt een unieke ervaring. Vanuit hier kan je verschillende excursies boeken waar je de beroemde Orang Oetang in het wild kan spotten. Is het niet gelukt om de Orang Oetang in het wild te spotten kan je altijd naar Semenggoh Nature Reserve gaan, dit is een opvangcentrum voor de Orang Oetang. Zeker ook de moeite waard.

Na 3 weken in dit prachtige land te hebben mogen reizen, kom ik zeker nog een keer terug!


Inge van Esch, reisadviseur Disma Reizen