De kneuterigheid van Hoi An

De kneuterigheid van Hoi An

De kneuterigheid van Hoi An

Op 02 April 2020.

Iedere stad heeft haar eigen sfeer en unieke uitstraling. De sfeer in het Vietnamese stadje Hoi An is erg ontspannen en heeft een kneuterig uitstraling. Het is een verademing om in een stad te verblijven met een autovrij centrum, waar je al wandelend over de Japanese Covered Bridge de oude ambachten tegenkomt, de kadehuisjes ziet waarvandaan vroeger de handel werd gedreven met de rest van Azië. Kleurrijke lampionnen die in de avonduren de straten van Hoi An sfeervol verlichten. En dan natuurlijk lekker eten in één van de prima restaurantjes. Ook ’s avonds is er volop levendigheid op straat, met een gezellige avondmarkt ‘aan de overkant van het centrum’ (lees: je steekt een brug over). Alles is verlicht, en iedereen geniet.

Maar er is meer dan dat. Hoi An heeft ook een prachtig strand, met hotels in allerlei soorten, van een eenvoudig tot luxe. En dat op maar ongeveer 6 km van het centrum. Veel hotels in het centrum hebben fietsen beschikbaar voor hun gasten. Zo kun je per fiets het centrum ontdekken, maar ook lekker naar het strand fietsen. Je kunt ook naar het achterland van Hoi An fietsen, naar Tra Que Village, waar je ziet (en leert) hoe men hier kruiden en groenten verbouwt. En natuurlijk zijn er meer dingen die je kunt doen in Hoi An. Het zorgt ervoor dat steeds meer mensen hier hun Vietnamreis willen beëindigen. En ik snap dat als geen ander.

Wil jij de kneuterigheid van Hoi An in het echt beleven? Laat mij voor jou een rondreis samenstellen, helemaal op maat gemaakt voor jou! Bekijk hier alvast voorbeeldreizen door Vietnam.