Wijnliefhebber? Lees dit blog snel!

Wijnliefhebber? Lees dit blog snel!

Wijnliefhebber? Lees dit blog snel!

Op 11 February 2017.

Als je een wijnliefhebber bent, dan kun je je hart ophalen in Zuid-Afrika. En dan vooral in de wijnstreek Stellenbosch, waar meer dan 200 wijnhuizen staan. De leukste manier om de wijnvelden te verkennen vind ik per fiets. Met een gids kun je actief wijnproeverijen combineren met een fietstocht door de wijngaarden. Gedurende de tocht krijg je inzicht in het productieproces van de Zuid-Afrikaanse wijnen van het begin tot het eind en zal de gids je de fijne kneepjes van het vak uitleggen. En natuurlijk mag het leukste deel niet overgeslagen worden: het proeven van verschillende wijnen uit de streek.

Stellenbosch, het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnstreek, ligt ongeveer 50 kilometer ten oosten van Kaapstad. De afstand is redelijk overbrugbaar als je vanuit Kaapstad de groenen wijnvelden wilt bezoeken. Als je het centrum van Stellenbosch bezoekt zal de Kaap-Hollandse stijl herkenbaar zijn voor ons Nederlanders. Een mooi voorbeeld hiervan is Oom Samie Se Winkel, een Nederlands grootmoederwinkeltje, gelegen aan de Dorpsstraat.

Naast het feit dat Stellenbosch bekend is vanwege de uitstekende wijnen is het ook een gezellige studentenstad met hippe koffiebarretjes en restaurants. Een tip om te overnachten in de omgeving van Stellenbosch: een charmant Kaaps wijnboerderijtje! Gelegen tussen de wijngaarden geniet je van de persoonlijke sfeer die dit soort boerderijen je zeker te bieden hebben.