Walvis Bay

Walvis Bay

Walvis Bay

Op 20 May 2020.

De naam doet vermoeden dat de oorspronkelijke stichters van het stadje in de maanden oktober en november in Namibië zijn aangekomen. Dat is namelijk de periode dat in het water rondom Walvis Bay walvissen te zien zijn. Maar er is nog veel meer te zien in deze omgeving. Een vreemde naam, Walvis Bay, want het is deels Nederlands en deels Engels. Dit komt waarschijnlijk doordat het stadje oorspronkelijk door Nederlanders en kort daarop Engelsen werd gesticht. Zo hebben ze allebei bijgedragen aan de naam van deze stad.

Walvis Bay in Namibië ligt op een uitstekende locatie. Het ligt in een natuurlijke haven, wat ervoor zorgt dat de natuur hier zich sterk ontwikkeld heeft. Rondom het stadje is dan ook veel te zien op het gebied van natuur. Zo is er bijvoorbeeld een mogelijkheid om een boottocht te maken waarbij je dolfijnen, zeehonden en bultruggen kunt spotten. Ook zijn er rondom het plaatsje mogelijkheden om verschillende soorten vogels te spotten. In de lagune die je vlak onder Walvis Bay kunt vinden zijn flamingo's de belangrijkste bewoners. Dit is tevens een voederplaats voor meer dan 200.000 trekvogels die dit gebied jaarlijks aandoet. Je kunt deze lagune bezoeken met een boot, maar de echte avonturier maakt een kajak trip van 2 uur door de lagune. Doordat je geen verstoring hebt van de motor maakt dat je de vogels op een veel rustigere manier kunt zien.

Wat misschien nog indrukwekkender is is de gigantische zandduin genaamd Dune 7. Je kunt deze zandduin, de beklimming duurt ongeveer 30 minuten tot een uur, vinden net buiten Walvis Bay. Als je niet van klimmen houdt kun je deze duin ook met een 4x4 oprijden. Bovenop de duin heb je een prachtig uitzicht over het woestijngebied dicht bij de kust van Namibië. Je kunt ook een langere tocht maken met een 4x4, waarbij je wat verder de woestijn in trekt voor een onvergetelijke ervaring. Hier heb je uitstekende mogelijkheden om unieke foto’s te maken van een aantal van de hoogste duinen ter wereld.

Wil jij de omgeving van Walvis Bay met eigen ogen bekijken? Ik stel graag een rondreis door Namibië voor je samen, helemaal op maat voor jou! Bekijk onze voorbeeldreizen voor de nodige reisinspiratie.