Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. Wij verwelkomen je weer graag in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een afspraak met één van onze reisspecialisten, rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen. 

Beleef Namibië & Zuid-Afrika

Van Windhoek naar Kaapstad

1 Aankomst Windhoek Vlucht

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Windhoek Je haalt je auto op en rijdt naar het hotel voor je eerste overnachting.

2 Windhoek - Sesriem 305 km

Je reis begint vanuit Windhoek, wat precies in het midden van Namibië ligt. Vanuit hier vertrek je richting het zuidwesten van Namibië. Eindbestemming is Sesriem, wat vlak aan de rand van het Namib-Naukluft National Park ligt. Geniet tijdens de eerste nacht in de wildernis van de zonsondergang en de prachtige sterrenhemel.

3 Sesriem 0 km

Vandaag breng je een bezoek aan de Sossusvlei, de meest gefotografeerde plaats van Namibië. De beelden met de intens oranje duinen en scherpe lijnen zijn een bron van inspiratie voor elke fotograaf. De Sossusvlei maakt deel uit van de Namib-Naukluft, de oudste woestijn van de wereld.

4 Sesriem - Aus 342 km

Je verlaat het gebied van de Namib-Naukluft woestijn en gaat op weg naar Aus. Onderweg kom je langs het NamibRand natuurreservaat. Hier vind je al wildlife zoals giraffes, zebra's en springbokken. Geniet van de natuur in dit stille deel van Namibië.

5 Aus - Fish River Canyon 287 km

De rit van vandaag brengt je naar Fish River Canyon. Dit is na de Grand Canyon in Amerika, de langste kloof ter wereld. Hij is 160 kilometer lang, tot 27 km breed en op sommige plaatsen tot 550 meter diep. Je bezoekt de kloof met zijn bijzondere oranjekleurige water aan het eind van de dag om ook van de zonsondergang te genieten.

6 Fish River Canyon - Keetmanshoop 157 km

Vandaag begint de dag rustig bij de Canyon Lodge, neem nog een duik in het zwembad en geniet van het overweldigende uitzicht. Vandaag is een overbruggingsdag op de route richting het noorden van Zuid-Afrika. Geniet van het uitzicht onderweg en maak voldoende stops.

7 Keetmanshoop - Kalahari / Kgalagadi NP 262 km

Je rijdt vanuit Keetmanshoop naar het Kalahari Gemsbok Park, opgericht in 1931, dat sinds een aantal jaar is omgedoopt tot Kgalagadi Transfrontier Park. Het park is maar liefst 38.000 km² groot. Je komt het park binnen aan de westkant en overnacht vlak over de grens in Zuid-Afrika.

8 Kalahari / Kgalagadi NP - Kgalagadi NP 115 km

Vandaag maak je een mooie trip door het Kgalagadi Transfrontier Park. Via een zandweg bereik je uiteindelijk het Twee Rivieren Restcamp in het zuiden van het park. Onderweg zijn er regelmatig drinkwaterplaatsen te zien waar wilde dieren samenkomen. Geniet eindeloos van de duinen in allerlei kleuren.

9 Kgalagadi NP - Augrabies Falls NP 369 km

Bezoek vandaag de watervallen van Augrabies Falls National Park. Augrabies Falls is de op zes na grootste waterval ter wereld. Het park dankt zijn naam aan het vallende water wat een enorm lawaai maakt. Aukurabis betekent "plaats van het grote lawaai". Maak een wandeling rondom de waterval.

10 Augrabies Falls NP 0 km

Vandaag heb je nog een dag om het gebied rondom het Augrabies Falls National Park te bezoeken. Als alternatief kun je een safari maken in een apart deel van het park. Hier zijn onder meer zwarte neushoorn, gemsbokken en springbokken te zien.

11 Augrabies Falls NP - Springbok 286 km

Je rijdt vandaag naar Springbok, de 'hoofdstad' van Namaqualand. Dit is het lege en onherbergzame gebied in het noordwesten van Zuid-Afrika. Kom je hier in de lente dan kan het zo maar zijn dat de grond opeens bedekt is met miljoenen bloemen.

12 Springbok 0 km

Op deze dag bezoek je het Goegap Nature Reserve op 15 km buiten Springbok. Het park is ongeveer 150 km² groot en bestaat uit weidse Namaqualandvlaktes met hier en daar een heuvel. In het voorjaar verandert de droge vlakte in een bloementapijt, maar ook in andere maanden van het jaar is er, voor wie speurt, veel te zien.

13 Springbok - Clanwilliam 341 km

Welkom in rooiboswereld: de enige streek ter wereld waar het ingrediënt voor rooibosthee groeit. Het dorpje zelf is ook zeer aangenaam en ligt bovendien aan de voet van de Cederbergen: een gebergte die vooral aan het einde van de dag in fel rood te zien is. In deze bergen zijn talrijke rotstekeningen terug te vinden. Maak een wandeling naar een aantal van deze tekeningen.

14 Clanwilliam 0 km

Rijd vandaag de bergen in rondom Clanwilliam. Vanuit het dorp heb je een goed zicht op de rode rotsen die zich achter het dorp opdoemen. Je kunt zelf gemakkelijk de bergen inrijden. Bovendien kun je een tour boeken op een rooibosplantage: een absolute aanrader!

15 Clanwilliam - Paternoster 174 km

Het is tijd om richting de kust te rijden. De eindbestemming is vandaag Paternoster. Een klein vissersdorp bij het West Coast National Park. Het leven is hier rustig en gericht op de oceaan. Tijdens het seizoen is er zeker kans op het zien van walvissen. Visliefhebbers halen hier hun hart op, van verse mosselen tot zojuist gevangen krab en kreeft tijdens het kreeftseizoen.

16 Paternoster 0 km

Deze dag kun je zelf indelen. Je kunt lekker genieten van het strand en watersporten, zoals surfen of zeekajakken. Je bent ook dichtbij het West Coast National Park waar bloem- en vogelliefhebbers aan hun trekken komen.

17 Paternoster - Kaapstad 160 km

De laatste bestemming van de reis dient zich alweer aan. Kaapstad biedt tal van mogelijkheden. Rijd bijvoorbeeld langs de kust over Chapmans Peak Drive en stop in de mondaine kustwijk Camps Bay. Je hotel ligt zeer centraal en in de buurt van veel bezienswaardigheden.

18 Kaapstad 0 km

Maak vandaag een boottocht naar Robbeneiland, het gevangeniseiland waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten. Je kunt niet in Kaapstad zijn geweest zonder dit historische eiland gezien te hebben. De rest van de dag zou je kunnen besteden aan het maken van een fietstocht Kaapstad.

19 Kaapstad 0 km

Vandaag kun je ervoor kiezen om de Tafelberg te bezoeken, waarbij je uitkijkt over de stad. Ook is een bezoek aan Kaap de Goede Hoop niet te missen. Het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland. Geniet van deze bruisende stad in de wijk V&A Waterfront.

20 Vertrek Kaapstad Vlucht

Je levert je auto vandaag weer in en gaat naar de luchthaven. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

Genoemde vanaf-prijzen gelden voor het landarrangement en zijn exclusief vluchten en autohuur. Maak een afspraak voor meer info, aanpassingen in de routes en een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 1.749,-
advies op maat offerte

Van Namibische hotspots naar Kaapstad

Combineer Namibië met een stuk Zuid-Afrika

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know