Maak kennis met de voornaamste diersoorten van Indonesië

Maak kennis met de voornaamste diersoorten van Indonesië

Maak kennis met de voornaamste diersoorten van Indonesië

Indonesië kent een uitzonderlijke collectie diersoorten die het spotten waard zijn! Van orang oetans tot komdovaranen. We vertellen je graag waar je welke Indonesische diersoort in het wild kan vinden!

1.       De Komodovaraan
Bestemming: Komodo Island
De vele komodovaranen is, naast de ongereptheid van het eiland, voor velen dé reden voor een bezoek aan Komodo Island. Vanaf het eiland Flores kan je een dagexcursie maken naar Komodo. Op dit relatief kleine eiland is deze diersoort de baas! Deze grote hagedissen wegen wel rond de 100 kilo en kunnen 3 meter lang worden. Onder begeleiding van een gewapende gids kan je trekkingstochten maken over het eiland. En dit is ook nodig, want de komodovaranen zijn dodelijk! Een krachtige zwaai met de staart van een komodovaraan kan zware medische gevolgen hebben en het gif van een beet is zelfs dodelijk. Kortom: alertheid is op zijn plek bij een bezoek aan Komodo Island. Houdt gepast afstand en volg de instructies  van de gids voor een onvergetelijk bezoek aan dit fascinerende eiland.

2.       De Tarsier
Bestemming: Sulawesi
In tegenstelling tot de komodovaraan is het Tarsier heel schattig. Dit spookdiertje komt ’s nachts tot leven en klimt dan van tak naar tak op zoek naar hun favoriete maaltijd: insecten. Je vindt de Tarsier in Noord-Sulawesi, en om precies te zijn in het Tangkoko National Park.

3.       Mantaroggen
Bestemming: Komodo en Nusa Lembongan
De grootste roggen ter wereld zijn de mantaroggen. De blauw met wit gekleurde roggen kunnen wel 7 meter lang worden. Zowel met een snorkel- als duiktocht voor de kust van Komodo NP of Nusa Lembonga maak je kans op het spotten van deze bijzondere zeedieren. De mantagroggen komen af op zand dus je hoeft niet altijd ver de zee in om ze van dichtbij te kunnen spotten.

4.       De Orang Oetans
Bestemming: Sumatra
Dé perfecte plek voor het spotten van orang oetans is de omgeving van Bukit Lawang op Noord-Sumatra. In het Gunung Leuser National Park kan je samen met een gids op pad om orang oetans vrolijjk van boomtop naar boomtop te zien slingeren. Het aanschouwen van deze mensapen is een absolute must-do als je Sumatra opneemt in je rondreis.

5.       Reuzenschildpadden
Bestemming: Java
Het opofferen van je slaapritme is op Java geen enkel probleem als je in het pikkedonker de mogelijkheid hebt om reuzenschildpadden op het strand eieren te zien leggen. Wanneer een vrouwtje op het strand komt om eieren te leggen kan je ze van heel dichtbij bekijken. Het aanschouwen van dit natuurlijke tafereel kan in Sukamade (Oost-Java) en Ujung Genteng (West-Java). 

6.       Dolfijnen
Bestemming: Bali
Voor het spotten van dolfijnen moet je naar Noord-Bali, naar Lovina om precies te zijn. Stap op een vissersbootje en ga de zee op om de dolfijnen van dichterbij mee te maken. Je moet wel je wekker zetten voor een dolfijnentocht want de meeste vertrekken al om zes uur ’s morgens. Tijdens de zonsopgang heb je de grootste kans op het spotten van dolfijnen.

Nice 2 know