Maak kennis met de 'Indonesia Rules'

Maak kennis met de 'Indonesia Rules'

Maak kennis met de 'Indonesia Rules'

Naast een wonderschone natuur heeft Indonesië een levendige en gastvrije bevolking. Maar wel een bevolking met eigen waarden en normen waarvan je sommigen bezoek aan Indonesië moet kennen. Zonder dat je het zelf door hebt kan je de Indonesische bevolking onbedoeld beledigen. Op Bali zijn de regels wat minder strikt omdat het hier meer toeristisch is, maar bij je bezoek aan de binnenlanden bereiden we je alvast voor op het onderstaande.

  1. Eet je voorgeschotelde maaltijd niet helemaal op! Wanneer je jouw maaltijd helemaal opeet krijgt de gastheer- of vrouw het gevoel dat hij/zij je te weinig heeft gegeven. Door een beetje van de maaltijd te laten liggen laat je zien dat je voldoende gegeten hebt.

  2. Indonesië kent het hele jaar door een temperatuur van ongeveer 30 graden. Het liefst heb je bij deze warmte zo min mogelijk kleding aan. Houdt er wel rekening mee, vooral bij bezoeken aan lokale dorpen etc, dat de Indonesische bevolking het liefst de schouders en de knieën bedekt zien.

  3. De Indonesische bevolking houdt de romantiek graag binnenshuis. Zelfs hand in hand lopen stelt niet iedereen op prijs.

  4. Een hand geven, een voorwerp aangeven of eten doe je in Indonesië alleen met je rechterhand. Doe je dit wel, dan zal de bevolking je wellicht raar aankijken. Dit komt doordat je jouw linkerhand op de wc gebruikt en daarmee wordt deze hand gezien als onrein.

  5. In Indonesië is je hoofd heilig. Raak dan ook nooit iemands hoofd aan. Daarentegen zijn je voeten een stuk minder waard in de ogen van de Indonesische bevolking.  Doe je schoenen uit en ga in een kleermakerszit zitten, op deze manier verberg je grotendeel je voeten.
Nice 2 know