Controle voor reizen naar VS

Controle voor reizen naar VS

Controle voor reizen naar VS

SCHIPHOL - Reizigers die deze zomervakantie van Schiphol naar de Verenigde Staten vliegen, moeten rekening houden met strengere veiligheidscontroles. De gevreesde 'electronicaban' is van de baan, maar daar staat tegenover dat ook passagiers op Schiphol moeten voldoen aan nieuwe veiligheidseisen van de Amerikanen. Het blijft voor passagiers die naar de Verenigde Staten vliegen toegestaan om laptops, tablets en spelcomputertjes mee aan boord te nemen. Voorwaarde hiervoor is wel dat wordt voldaan aan een aantal veiligheidsmaatregelen die het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid gisteravond bekend heeft gemaakt. Belangrijkste voorwaarde is dat luchthavens en maatschappijen binnen drie weken, voor alle vluchten naar de Verenigde Staten, de elektronische apparaten groter dan zaktelefoons moeten scannen op explosieven.

Schiphol
De nieuwe voorwaarden zullen ook voor Schiphol gelden. Hiervandaan vertrekken dagelijks tientallen vluchten naar de VS. Delta Airlines en KLM zijn veruit de grootste aanbieders van vluchten naar de Verenigde Staten. Schiphol gaat met KLM, Delta en alle andere betrokken luchtvaartmaatschappijen in overleg over de nieuwe eisen.

KLM
KLM laat NH Nieuws weten de komende tijd de aangekondigde maatregelen te bestuderen en zo snel als mogelijk passagiers die ermee te maken krijgen te informeren.

American Airlines
De grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld, American Airlines, heeft twee dagelijkse vluchten van Schiphol naar Dallas en Philadelphia. De salesmanager van de maatschappij op Schiphol roept zijn passagiers op om hoe dan ook op tijd op Schiphol te zijn, omdat niet te voorspellen valt hoeveel oponthoud de nieuwe controles zullen veroorzaken. De maatregelen gelden op 280 luchthavens in 105 landen. In totaal doen 180 internationale luchtvaartmaatschappijen dagelijks de VS aan met in totaal 2.000 vluchten.

bron: nhnieuws.nl - dd 29-6-2017

Nice 2 know