Paspoort

Paspoort

Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn?


Bij een verblijf korter dan 3 maanden dient je paspoort geldig te zijn tot minimaal 30 dagen na vertrek uit Zuid-Afrika. Hou er rekening mee dat je minimaal 2 lege pagina's in je paspoort hebt voor de benodigde stempels en je in het bezit bent van een retourticket.

Let op: Kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort en mogen dus niet bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. 

Overige grensformaliteiten

Indien je een andere nationaliteit dan de Nederlandse hebt kunnen er andere regels van toepassing zijn. Je dient hiervoor zelf informatie op te vragen bij de ambassade.

Reis je met kinderen onder de 18 jaar?
Per 1 juni 2015 zijn de regels hiervoor aangescherpt. Je bent verplicht om van elk kind tot en met 17 jaar oud een afschrift van de geboorteakte mee te brengen. Deze vraag je op bij de gemeente waar het kind geboren is. 

Reis je als vader of moeder alleen met je kind dan heb je een schriftelijke toestemming van de andere ouder nodig. Hiervoor dien je een formulier in te vullen en deze dient door de gemeente of notaris op echtheid te worden gecontroleerd. Er wordt hier streng op gecontroleerd. Het is ook verstandig om een kopie paspoort van de andere ouder mee te nemen. Hier wordt in de praktijk ook nog wel eens om gevraagd. Laat u goed informeren voordat u afreist met uw kinderen. Stel ons gerust je vragen, we helpen je graag verder. 

Overige vragen:

Nice 2 know