Ontdek Wanaka

Ontdek Wanaka

Ontdek Wanaka

Op 25 October 2019.

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is een geweldige plek voor avontuurlijke activiteiten. Hierbij kun je denken aan kajakken, raften, mountainbiken, bungeejumpen en zo kan ik nog wel even doorgaan! Het overgrote deel van de reizigers gaan hiervoor naar Queenstown, beter bekend als de ‘avontuurlijkste stad ter wereld’. Er is hier sprake van massatoerisme en dat is te zien aan de prijzen van excursies. Je kunt daarom beter uitwijken naar alternatieven die net zo leuk zijn! Wanaka is daar een mooi voorbeeld van!

Fijn rustpunt
Wanaka is een heerlijke plek. Omgeven door hoge bergen ligt dit stadje aan het gelijknamige Lake Wanaka. Een ideale bestemming voor avontuurlijk activiteiten waar je hart sneller van gaat kloppen óf juist om even je rust te pakken met een paar dagen relaxen aan dit heldere meer. Rond het meer zijn allerlei fietsroutes en hike trails uitgezet. Je hebt er routes van een paar uur tot dagenlang. Onderweg passeer je de mooiste vergezichten. In de Nieuw-Zeelandse zomer kun je heerlijk ontspannen aan de stranden of een hengel uitwerpen.

Extreme sports
Ben jij een echte adrenaline kicker? Welcome to Wanaka! Wanaka wordt geroemd als skydive locatie. Vanaf verschillende hoogtes kun je met een parachute uit een vliegtuig springen. Terwijl je met een gigantische snelheid naar beneden duikt heb je een onvergetelijk uitzicht op het superblauwe Lake Wanaka en de pure wildernis met groene bosgebieden en ruige gebergtes. Dit is een activiteit die je nog lang bij zal bijblijven. Ook zeer bijzonder in Wanaka: Heli-skiën! Laat je door een helikopter afzetten op een hoge bergtop. Hier vind je het sneeuwlandschap van Mount Aspriring National Park. Doordat het hooggelegen gebied zo moeilijk te bereiken is heb je hier weinig last van andere wintersporters en heb je er verse sneeuw waar nog geen mens heeft mens is geweest. Andere avontuurlijke belevenissen waar je aan kunt denken in Wanaka zijn waterskiën, kajaken, jet-boaten, paragliden en raften.

Heb je plannen voor een rondreis Nieuw-Zeeland? Laat ons je helpen met het uitstippelen van een dag tot dag programma. Door je een passend reisadvies te geven beleef je het mooiste van Nieuw-Zeeland. Kom met ons in contact voor een rondreis op maat.