Rondreis Bali in 2 weken

Rondreis Bali in 2 weken

Rondreis Bali in 2 weken

Op 03 August 2020.

Het Indonesische Bali is ‘by far’ het populairste eiland van dit land in Zuid-Oost Azië. Het is vooral zo populair omdat je de zonovergoten stranden prima kunt combineren met de cultuur, zoals schitterende tempels. Heb je twee weken de tijd om Bali te ontdekken met een rondreis? Dan hebben wij een mooie reissuggestie voor je samengesteld waarbij je het mooiste van Bali (en Gili) te zien krijgt.

Jouw Indonesië avontuur start op de luchthaven van Denpasar waarvandaan je vertrekt naar een hotel in Sanur. Je wordt begeleid door een gids die je de weg wijst tijdens deze rondreis. Hier kun je de eerste twee dagen de tijd nemen om bij te komen van de vlucht, de directe omgeving van het hotel te verkennen en natuurlijk van zon, zee en strand te genieten. De derde dag staat je gids klaar om je mee te nemen richting Ubud. Onderweg maak je leuke tussenstops op plekken die de moeite waard zijn, zoals de Tegenungan waterval, het Kemenuh Park vol vlinders en de bijzondere olifantengrot van Goa Gajah.

Eenmaal in Ubud aangekomen zijn de mogelijkheden eindeloos, er is hier zo veel te doen! Ubud ligt in het hart van Bali. Je bent hier echt in het binnenland en dat is te zien aan de ontwelbare rijstterrassen die in elkaar overlopen. Het zorgt voor een idyllische ambiance. Ontdek deze natuurlijke omgeving met een wandeltocht onder begeleiding van een lokale gids. Tevens een goede manier om het lokale leven te ontdekken. Een ‘must do’ in Ubud is apen kijken bij het Monkey Forest, maar pas op: de apen kunnen redelijk brutaal zijn en met jouw spullen ervandoor gaan! We hebben je gewaarschuwd! Liever iets ontspannens doen? Een relaxte spabehandeling is een aanrader. Meer tips? Kom in contact met onze Azië specialisten! 

Het is tijd om Ubud te verlaten op dag 5 en door te reizen naar Pacung. Onderweg bekijk je in Jatiluwih de groene rijstterrassen waar Bali zo bekend om is. Vervolgens ga je met je gids naar het Bratan meer waar de iconische Ulun Danu tempel te vinden is. Als je met deze tempel het hoogtepunt van de reis dacht te hebben gehad, dan heb je het mis. De volgende dag bezoek je de mooiste waterval van Bali: Sekumpul. Iets wat je echt gezien moet hebben met eigen ogen. Dag 7 staat in het teken van Pura Besakih. Dit is een tempelcomplex, bestaande uit wel 50 verschillende tempels.

Op dag 8 verlaat je met een boot het eiland om te genieten van Gili Air. Dit eiland behoort tot de Gili’s en ligt voor de kust van Lombok. Je komt werkelijkwaar is een paradijs terecht. Witte stranden, helderblauw zeewater, palmbomen… precies zoals je het in je dromen hebt voorgesteld! Verblijf in een luxe resort waar het je aan niks zal ontbreken. Blijf lekker op je strandbedje liggen om maak duik- en snorkeltrips naar de mooiste koraalriffen om exotische vissen te bekijken.

Na een paar heerlijke dagen op Gili Air keer je met de boot terug naar Bali, naar Sanur. Vermaak je hier nog een paar dagen, doe nog wat laatste shoppingactiviteiten voordat je terugkeert naar ons koude kikkerlandje.

Dit is een routesuggestie als je in 2 weken tijd Bali wilt bekijken. Maar er zijn nog talloze andere mogelijkheden om Indonesië op jouw eigen manier te verkennen. Wij als maatwerkspecialist stellen graag jouw ideale rondreis op maat samen. Kom gezellig langs in onze Beleefwinkel voor een persoonlijk reisadvies!