Zuid-Afrika in 2,5 week

Zuid-Afrika in 2,5 week

Zuid-Afrika in 2,5 week

Op 02 July 2020.

Rondreizen door Zuid-Afrika, bij velen staat het op de bucketlist en reizigers die er al eens geweest zijn keren er graag naar terug omdat ze simpelweg verliefd zijn geworden op het land. De vele wilde dieren in de natuurparken, de vriendelijkheid van de mensen en de gastronomie, het zijn allemaal onderdelen die wij vaak van onze reizigers teruggekoppeld krijgen. Wil jij ook een rondreis door Zuid-Afrika maken en heb je 2,5 week de tijd hiervoor? Dan hebben wij een ideale route voor jou uitgestippeld waarbij je veel zo veel mogelijk uithoeken van dit prachtige land te zien krijgt.

Kaapstad is een ideaal startpunt voor een rondreis. Na een lange vlucht vanuit Nederland kun je een paar dagen bijkomen in deze Europees aandoende stad en op je gemak alle highlights bekijken. Van Kaap de Goede Hoop en de pinguïns bij Boulders Beach tot Robbeneiland, de Tafelberg en Victoria & Alfred Waterfront. Maak je eigen planning tijdens een citytrip aan Kaapstad, maar als wij je een tip mogen geven: probeer de Tafelberg zo snel mogelijk te bezoeken als het onbewolkt is. Bij bewolking is er namelijk vrij weinig te zien vanaf de Tafelberg en dat is natuurlijk zonde!

Na een stedentrip aan Kaapstad neem je een binnenlandse vlucht naar Durban. Hier haal je een huurauto op en ga je naar St. Lucia. Hier ligt het Isimangaliso Wetlands Park. Hier kun je een bijzondere boottocht maken waarbij je nijlpaarden en krokodillen van dichtbij kunt spotten. Een spannende en onvergetelijke ervaring! Een dag later kun je met je eigen huurauto door Hluhluwe National Park rijden. In dit natuurpark is de ‘Big Five’ te vinden, bestaande uit de buffel, de olifant, de leeuw, de neushoorn en het luipaard. Er bestaat ook de mogelijkheid om in een jeep met een parkranger mee te rijden. Onderweg krijg je meer achtergrondinformatie over dit park.

Na een paar dagen in de omgeving van Durban te hebben verbleven keer je terug naar de airport voor een binnenlandse vlucht naar het noorden, naar Johannesburg. In de wereldstad Johannesburg heb je de mogelijkheid voor het maken van een fietstocht door de sloppenwijk Soweto onder begeleiding van een lokale gids. Je komt even terecht in een andere wereld die gegarandeerd indruk op je zal maken. Wat óók indruk op je zal maken is het Apartheid Museum, een museum volledig in het teken van vroegere discriminatie in Zuid-Afrika. Vlakbij Johannesburg ligt Pretoria, de hoofdstad van Zuid-Afrika. Bekijk hier het Voortrekkersmonument of leef je uit in de vele shoppingmalls!

Ten noorden van Johannesburg ligt Sun City, ook wel bekend als ‘het Las Vegas van Zuid-Afrika’. Niets is te gek hier! Vele themahotels, golfslagbaden, het snelste ziplineparcours ter wereld, bling-bling casino’s…hier zul je jezelf geen moment vervelen en je weer even kind voelen. Op een steenworp afstand ligt Pilanesberg National Park, ook een ‘Big Five park’. Maak een game drive samen met een parkranger en ontdek dit schitterende dierenrijk! Aan alles komt een eind… via de luchthaven van Johannesburg keer je terug naar Nederland en kun je terugkijken op een toffe rondreis!

Wil je deze complete rondreis bekijken? Check het hier! Wij zouden Beleef Afrika niet zijn als we geen rondreis helemaal op maat zouden samenstellen. Op basis van jouw reiswensen gaan wij aan de slag om jouw gedroomde rondreis te realiseren. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor persoonlijk advies!