Pilanusberg National Park

Pilanusberg National Park

Pilanusberg National Park

Op 25 February 2017.

Ben je op zoek naar minder bekende game reserves, die zeker net zo mooi zijn als de bekende nationale parken? Ik heb een goed alternatief voor je! Pilanusberg National Park is wat minder bekend en wordt door sommigen zelfs aangeschreven als mooier dan het Krugerpark. Pilanusberg is gemakkelijk te bereiken, want het ligt op ongeveer 3 uur rijden van Johannesburg. Pilanusberg wordt daarom vaak aangedaan als dagtrip vanuit Johannesburg.

De grond van het Pilanusberg National Park was vroeger vulkanisch. Daardoor is tot op heden het gebied heel vruchtbaar en hebben de dieren nooit een tekort aan voedsel en water.

Het spotten van de Big Five is hier heel goed mogelijk. Vooral op het spotten van leeuwen en luipaarden heb je hier grote kans. Vergroot de kans op het spotten van wild met een ervaren gids. De gids kan je op wild wijzen, die je normaal gesproken zelf misschien wel zou mislopen. De wilde hond en de cheetah worden in de rest van Afrika met uitsterven bedreigd. Deze twee diersoorten gedijen in dit park heel goed, doordat er genoeg leefruimte is en zich hier goed kunnen voortplanten.

Ten zuiden van het Pilansuberg National Park grenst Sun City. Sun City wordt over de hele wereld gezien als een glamourstad waar ‘iedereen’ zich kan vermaken. Eigenlijk is Sun City een entertainmentcomplex van 20 vierkante kilometer volgebouwd met luxe hotels, restaurants, winkels, casino’s, disco’s, golfbanen en zwembaden. Het toppunt van Sun City is The Palace of the Lost City, een uniek vakantieresort. Het is een beetje het Las Vegas van Zuid-Afrika!