Overnachten in stijl

Overnachten in stijl

Overnachten in stijl

Op 21 February 2017.

Op zoek naar een ‘bijsondere plekkie’ om te overnachten? Ik geef je graag tips om in Zuid-Afrikaanse stijl te overnachten. Van een bergcottage in de Drakensbergen tot een Kaaps wijnboerderijtje

Homestay bij de Xhosa-bevolking
In het plaatsje Knysna kom je luxe villa’s tegen die prachtig aan zee gelegen zijn. Achter deze villa’s krijg je een heel ander beeld van Knysna, want hier tref je de townships aan. Hier leeft de Xhosa bevolking, die bekend zijn vanwege de klik-taal die ze gebruiken.

Ervaar het dagelijks leven van de Xhosa-bevoking op authentieke wijze. Hier worden geen toeristische toneelstukjes opgevoerd, maar krijgt u oprecht een kijkje in hun leven. Een aantal vriendelijke families hebben het eigen huis uitgebouwd om gasten te ontvangen. Met deze homestay ervaar je de Xhosa cultuur nog intenser!

Bergcottage in de Drakensbergen
De Drakensbergen is één van Zuid-Afrika’s grootste bergketens. Indrukwekkende weidse uitzichten en prachtige wandelingen maken dit gebied dan ook heel populair. Maar wat is er mooier dan te overnachten in ditzelfde gebied? Je slaapt in een bergcottage op een van de hoge pieken die de Drakensbergen kent. Tevens een ideale uitvalsbasis voor prachtige wandelingen!

Een charmant Kaaps wijnboerderijtje
In de omgeving van de wijnstreek Stellenbosch zijn ontzettend veel bijzondere wijnboerderijen te vinden. Deze wijnboerderijen, waarvan veel in Kaaps-Hollandse stijl, liggen gelegen tussen de wijngaarden en bieden je een uitstekende persoonlijke service. Bij de meeste boerderijen krijg je een rondleiding in de wijnkelder en uiteraard mag je een glaasje wijn proeven!

Bushcamp in een privé-reservaat
Voor de ultieme safari-ervaring adviseer ik je te overnachten in een bushcamp in een privé-reservaat, buiten het Krugerpark en zonder omheining. Wilde dieren naderen je vlakbij terwijl je slaapt (als je kunt slapen van alle dierengeluiden). Overdag is er tijd voor een gamewalk of gamedrive om de Big Five te spotten.

Een bijenkorfhuisje in Swaziland
Op het platteland van Swaziland zijn veel huttendorpjes te vinden, waar je kunt overnachten in een traditioneel bijenkorfhuisje. Dompel je onder in de Swazi-cultuur en geniet van de prachtige natuur die Swaziland je te bieden heeft. Je wandelt zo het grootste natuurpark van Swaziland binnen, namelijk Mililwane.

Hopelijk heb ik je geïnspireerd om eens te kiezen voor een ‘bijsondere plekkie’ om te overnachten!