Francisbaai en Jeffreysbaai

Francisbaai en Jeffreysbaai

Francisbaai en Jeffreysbaai

Op 03 August 2020.

Ben je van plan om tijdens je rondreis door Zuid-Afrika ook in de omgeving van Port Elizabeth te verblijven? Dan hebben wij twee uitstekende bestemming voor jou uitgezocht rondrom deze stad waar jij even lekker tijd voor jezelf en je reisgezelschap kunt maken. Beide locaties liggen aan de kust en beschikken over een mooie zandstrand. Ideaal om even alle indrukken tijdens een rondreis op je te laten inwerken! 

Francisbaai

Op 20 kilometer van Port Elizabeth ligt St. Francisbaai. De baai behorend bij dit dorp is maar liefst 80 kilometer lang en staat bekend als een waar surfparadijs. St. Francisbaai behoort tot één van de beste surfspots ter wereld vanwege de ontzettend hoge golven. Vergaap je vanaf het strand aan de surfers of spring ook in het water als je enigszins kunt surfen! Op de stranden hier kun je heerlijk relaxen en van de zon genieten. Deze plaats zelf heeft, naast bovenstaande genoemde aantrekkelijkheden, ook een bijzondere uitstraling. De meeste huizen zijn zwart-wit gekleurd en zijn omgeven door kleine kanalen. Je zult hier het gevoel hebben dat je aan de Middellandse Zee verblijft door de mediterrane uitstraling.   

Jeffreysbaai
10 kilometer ten noorden van St. Francisbaai ligt Jeffreysbaai. Net als St. Francisbaai heeft deze baai ook een grote aantrekkingskracht op surfliefhebbers. Onlangs is ‘J-Bay’, zoals de lokale inwoners deze baai noemen, verkozen tot de beste surfplek van Zuid-Afrika. Ieder jaar vinden hier bekende surfkampioenschappen plaats. Vooral in de periode van juni tot september reizen veel surfliefhebbers naar deze baai. Ook als niet-surfliefhebber hoef je jezelf niet te vervelen in Jeffreysbaai. Ga bijvoorbeeld strandjutten bij Dolphin Beach en verzamel prachtige schelpen, probeer walvissen en dolfijnen te spotten in de zee, ervaar hoe het is om te ‘sandboarden’ van de duinen of bezoek het interessante schelpenmuseum.

Wil je meer advies over deze stranden in combinatie met een prachtige rondreis door Zuid-Afrika? Dan help ik en mijn collega’s van Beleef Afrika je graag met een deskundig reisadvies. Kom langs in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een afspraak met één van onze Afrika-specialisten!