Autorijden in Zuid-Afrika

Autorijden in Zuid-Afrika

Autorijden in Zuid-Afrika

Op 28 January 2020.

Autorijden in Afrika maakt veel mensen zenuwachtig, maar voor Zuid-Afrika is dat eigenlijk nergens voor nodig. Het verkeer is in grote steden zoals Johannesburg en Kaapstad wat drukker, maar verre van chaotisch. Zeker buiten de steden kun je relaxed autorijden. Er zijn natuurlijk altijd verschillen in verkeersregels, maar in grote lijnen komen deze overeen met die in Nederland. Bovendien kun je bij veel wildparken met je eigen huurauto door de natuurparken rijden en de daar levende wilde dieren spotten. Dit is ook nog eens een leuke en goedkopere manier dan de duurdere game drives onder leiding van een ranger. Dus spring in die huurauto achter het stuur en ontdek al het moois dat Zuid-Afrika jou te bieden heeft! Een paar dingen ter voorbereiding op jouw autorondreis door Zuid-Afrika:  

Links rijden
In het begin is het even wennen, maar een paar ritjes verder weet je niet beter dan dat je aan de linkerkant van de weg rijdt.

Lifters
Veel lokale mensen die liften lopen direct langs de weg. Alhoewel het overgrote gedeelte van de lifters geen verkeerde bedoelingen heeft raden wij het af om lifters mee te nemen. 

Tanken
Wanneer je gaat tanken in Zuid-Afrika hoef je, in tegenstelling tot ons kikkerlandje, niet zelf te tanken. Bij de pomp staat altijd personeel dat jouw auto voorziet van brandstof. Bij veel stations wassen ze je ramen er ook nog bij. Het is gebruikelijk om het personeel een kleine fooi hiervoor te geven.

Veel snelheidscontroles
In Zuid-Afrika zijn erg veel snelheidscamera’s te vinden. Let dus goed op je snelheid. Je zult met enige regelmaat andere auto’s zien seinen met hun lichten om je te waarschuwen hiervoor. 

Voor de liefhebbers
Zuid-Afrika kent talloze prachtige routes. De beroemdste autoroutes zijn uiteraard de Panoramaroute en de Tuinroute, maar ook de Chapman’s Peak Drive (om de hoek bij Kaapstad) is een geweldige route met verbluffende vergezichten over de oceaan.

Wil je meer praktische tips te weten komen en persoonlijk advies ontvangen over de juiste verzekeringen? Kom hier in contact met onze Afrika specialisten. Bij Beleef Afrika kunnen wij jouw rondreis door Zuid-Afrika van A tot Z verzorgen. Van een huurauto, vluchten en overnachtingen tot gave excursies die je altijd zullen bijblijven. Rondreizen maken wij helemaal op maat, zodat jouw reiswensen centraal komen te staan. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel in Tilburg met een echte Afrika specialist die je alle ins- en outs over Zuid-Afrika kan vertellen.